PROFEŢIE CUTREMURĂTOARE! Sfântul care i-a spus lui Ceauşescu, ÎN FAŢĂ, CUM şi CÂND VA MURI

Părintele Arsenie Boca a trecut la cele veşnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop se perindă zilnic sute de pelerini. Anual, pe 28 noiembrie, mii de oameni sunt prezenţi la slujba de pomenire a celui care, chiar fără a-l fi cunoscut direct, le-a schimbat viaţa, cel mai mare număr înregistrându-se în 2010, 30.000 de credincioşi.

07 oct. 2014, 13:40
PROFEŢIE CUTREMURĂTOARE! Sfântul care i-a spus lui Ceauşescu, ÎN FAŢĂ, CUM şi CÂND VA MURI

În 1959, Părintele Ieromonah Arsenie Boca (supranumit azi „Sfântul Ardealului”) este scos abuziv din monahism şi i se interzice să slujească la altar. Este angajat ulterior ca pictor la Atelierele Patriarhiei de la Schitul Maicilor din Bucureşti iar din 1968, timp de 15 ani pictează biserica din satul Drăgănescu (Giurgiu), unicat în iconografia ortodoxă românească. În toată această perioadă, sub supravegherea strictă din partea autorităţilor comuniste, mii şi mii de oameni l-au căutat mereu pentru sfat şi îndrumare. Aşa se face că însuşi Nicolae Ceuşescu este curios să afle „profeţii” de la părintele Arsenie.

ARSENIE BOCA, chemat de Ceauşescu să-i prezică soarta: „Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”

„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: ‘Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?’. Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi’. Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului să-l ia şi să nu-l mai vadă”, povesteşte Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, citată de Agerpres.

CHILIA părintelui Arsenie Boca. O grotă deasupra unei prăpastii, devenită loc de pelerinaj VIDEO REPORTAJ

Potrivit Zoei Dăian, Părintele Arsenie a mai spus că „după Ceauşescu, dar nu imediat, poporul va suferi mult” iar pe români i-ar sfătui să nu fie ”cap plecat prea mult”, să aibă demnitate şi personalitate”.

Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910 în localitatea Vaţa de Sus (Hunedoara). A studiat la Academia Teologică „Andreiana” din Sibiu, pe care a absolvit-o în 1933. În Vinerea Izvorului Tămăduirii, după Paştile anului 1940, a fost tuns în călugărie la Mânăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, primind numele Arsenie. Ca preot, duhovnic şi stareţ, va începe cu putere, cu duh apostolesc şi chiar prorocesc mişcarea unică de la Sâmbăta, de redeşteptarea religioasă şi morală a credincioşilor. A fost părinte ieromonah, teolog, artist plastic, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu şi apoi la Mănăstirea Prislop.

ARSENIE BOCA face MINUNI pentru cei care ajung la mormântul său. „După ce venim aici, parcă zburăm”