PROGNOZA METEO: Temperaturi de primăvară la sfârşitul lunii octombrie

Vremea pare să nu mai ţină cont de fila din calendar. De la o zi la alta, vremea se încălzeşte, astfel că maximele sar peste limitele normale ale unei zile de miez de toamnă. Sunt anunţate temperaturi la amiază ce vor porni de la 15 grade în Maramureş şi vor atinge 24 de grade în vestul Olteniei. Cald va fi şi în zilele următoare când, în partea de vest a ţării, se vor înregistra 26 de grade.

20 oct. 2013, 13:48
PROGNOZA METEO: Temperaturi de primăvară la sfârşitul lunii octombrie

Luni continuă tendinţa de încălzire, aşa că vom avea temperaturi chiar puţin peste ce ar fi normal în această perioadă din an, astfel că amiaza ne va aduce cel puţin 15 grade în Maramureş, în timp ce spre vestul Olteniei amiaza va număra şi 24 de grade. E drept, după o dimineaţă în care avem parte de ceva ceaţă peste zonele joase de relief. Ploile sunt puţine şi slabe doar prin regiunile din interiorul Arcului Carpatic şi peste crestele monane, unde şi vântul e o idee mai alert.

Temperaturile prind avânt şi în Capitală, luni. Vremea va fi perfectă pentru plimbări în aer liber. Cele 21 de grade anunţate de meteorologi vin cu soare pe săturate şi cu vânt cât să nu ne deranjeze.

Marţi se anunţă a fi o zi destul de plăcută de toamnă. Este cald, iar soarele străluceşte aproape nestingherit de nori, mai puţin în regiunile nord-vestice şi la munte, unde cerul este mai înnorat şi cad câţiva stropi de ploaie. Dimineaţa în schimb, nu lipseşte ceaţa în zonele joase. Vântul este destul de liniştit, iar amiaza vine cu 17 grade în zonele depresionare şi 24 de grade în sud-vest.

După ceva ceaţă matinală, marţi, în Capitală, se arată soarele, iar temperatura se avântă spre aproximativ 22 de grade la amiază, în condiţiile unui vânt liniştit.

Şi miercuri vorbim despre o vreme mai caldă, exceptând regiunile estice unde pătrunde un aer mai rece, astfel că valorile termice vor ajunge aproape de cele normale pentru data din calendar. Va predomina soarele, cu menţiunea ca în estul teritoriului şi la munte norii vor ţine agenda zilei şi izolat lasă burniţă sau ploaie slabă, iar dimineaţa local va fi ceaţă, mai ales în zonele joase de relief. Vântul prinde putere în Banat, Crişana, Dobrogea şi nordul Moldovei. Maximele termice vor pleca de la 14 grade în Bucovina şi 26 în vest.

Miercuri, vremea îi răsfaţă pe bucureşteni tot cu temperaturi generoase. În jur de 20…21 de grade anunţă meteorologii pentru după-amiază, în condiţiile unui soare generos şi vânt liniştit.

În a doua parte a săptămânii vremea va fi caldă în continuare în regiunile intracarpatice şi la munte, unde numai izolat şi trecător vor fi câteva ploi slabe. În schimb, în partea de sud şi de est a ţării valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, norii vor domina cerul şi pe alocuri vor fi ploi slabe sau burniţe. Din tabloul meteo al sfârşitului de săptămână nu lipseşte nici ceaţa, ce îţi va face apariţia mai ales dimineaţa şi noaptea şi cu precădere în zonele joase, mai ales din sudul şi estul teritoriului. În aceste condiţii, maximele temice se vor situa între 12 şi 22 de grade.

La munte vremea este perfectă pentru o vacanţă. Temperaturile continuă să crească şi se face cald pentru această perioadă din an. Sunt însă şi ceva nori din care cad ploi slabe prin Carpaţi Occidentali şi Meridionali, după câteva ore de ceaţă dimineaţă peste văi şi depresiuni. Pentru cei care vor să urce la altitudine, e bine să ştie că vântul va fi destul de agitat.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI