PROGNOZA METEO. Află când scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că nu scăpăm de instabilitatea atmosferică, iar temperaturile fiind mult mai mici decât cele normale pentru această perioadă. Din păcate, ploile ne vor da bătăi de cap până la începutul săptămânii viitoare.

17 iun. 2014, 13:12
PROGNOZA METEO. Află când scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO. Pentru miercuri meteorologii prognozează o vreme în general instabilă în cea mai mare parte a ţării. Drept urmare, cerul va fi acoperit de nori pentru mai multe ore şi mai ales după-amiază va ploua pe arii extinse în Banat, în Oltenia, în vestul Munteniei şi sudul Transilvaniei, iar spre seară, pe arii restrânse şi în celelalte regiuni. Vor predomina aversele, trecător însoţite de fulgere, tunete şi vânt mai puternic. Pe arii restrânse, acolo unde vor fi ploi torenţiale, cantităţile de apă acumulate sunt mai însemnate şi vor fi şi condiţii de grindină. Temperaturile maxime pleacă de la 19, 20 grade în estul Transilvaniei, în nordul Moldovei, dar şi în Subcarpaţii Getici şi ajung la 28 grade în Crişana.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Nu scăpăm de fenomemele determinate de instabilitatea atmosferică accentuată. Norii întunecă cerul temporar şi îndeosebi după-amiază şi seara vin cu averse, posibil însoţite de fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În aceste condiţii maximele sunt modeste pentru această dată, în jur de 22 de grade vor arăta termometrele după-amiază.

Citeşte şi Grindina a făcut PRĂPĂD în apropiere de Bucureşti

PROGNOZA METEO. Joi, locuitorii din jumătatea de sud a ţării vor avea parte de vreme rece şi instabilă, cu cerul acoperit de nori groşi în cea mai mare parte a zilei şi temporar averse ce vor fi chiar torenţiale, însoţite de intensificări ale vântului şi posibil, de descărcări electrice. Local, cantităţile de apă acumulate în urma ploilor vor fi însemnate şi bineînţeles că aşteptăm şi condiţii de grindină. În celelalte regiuni temperaturile se apropiate de cele normale pentru data din calendar, înnorări accentuate vor fi doar temporar şi plouă local. Temperaturile maxime pleacă de la doar 17 grade în Oltenia şi ajung până la 27 grade în Crişana.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi va fi o vreme rece şi instabilă. Norii acoperă cerul mai multe ore şi lasă averse, posibil, însoţite de descărcări electrice şi vânt mai alert. Până după-amiază mercurul din termometre abia urcă la 19…20 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Vineri instabilitatea atmosferică rămâne semnificativă, iar norii şi ploile preferă estul şi sud-estul ţării, unde şi cantităţile de apă rezultate în urma unor averse mai puternice pot fi destul de mari. În celelalte regiuni ploi vor fi ceva mai puţine şi mai reduse cantitativ. Vântul va sufla mai tare pe litoral şi în Câmpia de vest. Temperaturile maxime se menţin sub cele normale în sudul şi în centrul ţării şi vorbim despre maxime care, în general, se vor situa între 18 grade în estul Transilvaniei şi cel mult 26 grade în Câmpia de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Nici vineri nu scăpăm de nori şi ploi. Mai mult, vremea rămâne răcoroasă pentru data din calendar, cu maxime în jur de 21 grade.

PROGNOZA METEO. Prima zi de weekend nu vine cu schimbări semnificative. Meteorologii anunţă pentru sâmbătă vreme uşor instabilă şi răcoroasă. Cerul se înnorează temporar şi plouă pe arii extinse în jumătatea de est a ţării şi izolat în celelalte regiuni. Maximele, destul de modeste pentru data din calendar, se vor situa doar între 16 şi 25 grade. De duminica însă vremea se încălzeşte treptat şi marţi, miercuri, mai ales, ne aşteptăm chiar la maxime de peste 30 grade în sud. Şanse mai mari de ploi şi descărcări electrice vor fi duminică în est, iar spre jumătatea săptămânii viitoare în vest, în nord şi în centru.