PROGNOZA METEO: ANM anunţă secetă pedologică

PROGNOZA METEO: ANM a actualizat datele privind rezerva de umiditate în sol.

11 apr. 2017, 07:37
PROGNOZA METEO: ANM anunţă secetă pedologică

PROGNOZA METEO: La data de 11 Aprilie 2017, în cultura grâului de toamnă, conținutul de apă pe adâncimea de sol 0-100 cm se încadrează în limite scăzute (secetă pedologică moderată-SM) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică-SP) în Crișana, Banat, Transilvania, Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, local în nordul, vestul, centrul, estul și sud-estul Moldovei, estul Maramureșului.

PROGNOZA METEO: Rezerva de umiditate din sol prezintă valori satisfăcătoare (AS) și izolat apropiate de optim (ApO) în nordul, centrul, estul și izolat în sud-vestul Moldovei, vestul Maramureșului, sud-vestul, nordul, nord-estul și estul Munteniei, sudul Olteniei.

Conținutul de umiditate în stratul de sol 0-20 cm (ogor) se situează în limite scăzute (secetă pedologică moderată-SM) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică-SP) în Banat, Crișana și Transilvania, pe suprafețe extinse din Oltenia, Muntenia și Dobrogea, estul Maramureșului, sudul și izolat în vestul și nord-vestul Moldovei. Aprovizionarea cu apă a solului înregistrează valori satisfăcătoare (AS) și local apropiate de optim (ApO) în cea mai mare parte a Moldovei, sudul Munteniei, vestul Maramureșului, sud-e