PROGNOZA METEO: Apare bruma, temperaturile scad, iar precipitaţiile sunt şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare

Vremea se răceşte duminică, însă meteorologii susţin că e doar începutul. În perioada următoare vor fi temperaturi şi mai mici, negative în zonele de munte unde vor fi şi ninsori. Vântul se va intensifica în toată ţara, iar în cursul dimineţilor apar brumele. Cum va evolua vremea săptămâna viitoare, ne spune meteorologul România TV, Romica JURCA.

23 sept. 2018, 04:24
PROGNOZA METEO: Apare bruma, temperaturile scad, iar precipitaţiile sunt şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare

PROGNOZA METEO DUMINICĂ ÎN ŢARĂ
Valorile termice diurne vor marca o scãdere şi în regiunile sudice, estice şi centrale, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei în cea mai mare parte a ţãrii. Ziua cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi doar izolat ploi slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat. Noaptea, în vestul, centrul şi nordul teritoriului cerul va avea înnorãri accentuate, se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului, cu rafale de 60…70 km/h, iar pe crestele montane peste 80…90 km/h. Cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15…20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, probabilitatea de ploaie redusã, iar vântul va avea intensificãri, la cote mai reduse, în Moldova şi în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 18 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI
Valorile termice diurne vor marca o scãdere semnificativã faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

PROGNOZA METEO ÎN ŢARĂ
Vremea va fi vântoasã şi în general instabilã în cea mai mare parte a ţãrii. Vântul va avea intensificãri în toate regiunile, în special ziua, cu rafale de 60…70 km/h, iar pe crestele montane peste 80…90 km/h. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse şi posibil descãrcãri electrice ziua mai ales în vest, nord, centru şi în zonele montane, iar seara şi noaptea cu precãdere în sud şi sud-est. Cantitãţile de apã vor fi izolat mai însemnate. Temperaturile maxime, vor fi mai scãzute decât în mod normal pentru aceastã perioadã în jumãtatea de nord-vest, între 12 şi 18 grade, dar şi uşor mai ridicate în rest, unde se vor situa în general între 20 şi 28 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade, mai scãzute în depresiuni, determinând formarea brumei.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa uşor peste cele caracteristice acestei perioade, dar vântul va avea temporar intensificãri, în special pe parcursul zilei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza şi noaptea când probabilitatea pentru averse va fi ridicatã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEO MARTI

PROGNOZA METEO ÎN ŢARĂ
Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, dar va fi rece în toate regiunile, iar vântul va continua sã prezinte intensificãri, cu viteze mai mari la munte, în special în Carpaţii Meridionali, dar şi în Moldova. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu unele înnorãri în prima parte a intervalului, când pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe în nord-est şi la munte, în timp ce pe creste, trecãtor, vor fi posibile fulguieli. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 2 şi 10 grade, uşor mai scãzute în depresiuni, unde se va produce brumã.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor caracteriza o vreme rãcoroasã, chiar rece pentru aceastã datã din an în cursul nopţii îndeosebi în zona preorãşeneascã. Cerul va fi variabil, mai mult senin în a doua parte a intervalului, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 5…7 grade, uşor mai scãzutã la periferie.

PROGNOZA METEO, TENDINTA

MIERCURI – Vremea va fi în continuare caracterizatã de valori termice sub cele climatologic specifice perioadei în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în nord şi nord-est, unde izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua în jumãtatea de nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade, mai scãzute în depresiuni.

JOI, VINERI si SAMBATA – Valorile termice se vor situa, în general, apropiate de normele caracteristice perioadei. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere spre sfârşitul intervalului în nord, nord-est şi la munte.