PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ULTIMA ZI DE VARĂ şi la început de septembrie

În ultima zi de vară avem parte de vreme predominant frumoasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 24 şi 30 de grade Celsius. Toamnă debutează cu vreme frumoasă, dar luni după-amiază îşi vor face apariţia norii. De marţi, temperaturile scad sub cele obişnuite pentru această perioadă şi sunt posibile averse însoţite de descărcări electrice. 

RomaniaTV.net
30 aug. 2014, 14:37
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ULTIMA ZI DE VARĂ şi la început de septembrie

Duminică, presiunea atmosferica e in scadere, mai ales in vest, dar meteorologii ne asigura ca vremea va fi predominant frumoasa, cu cerul variabil, chiar mai mult senin in buna parte a tarii. Dupa-amiaza, instabilitatea atmosferica e ceva mai accentuata in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, unde norii strang randurile insa doar izolat vor fi ploi de scurta durata şi descărcări electrice. Vantul e mai alert in sudul Banatului. Izolat dimineata, in zonele joase, sunt conditii de mentinere a cetii formate peste nopate, insa doar pentru 2…3 ore. Maximele termice sunt foarte apropiate de cele normale pentru ultima zi de vara si se vor situa in general intre 24 grade in estul Transilvaniei si 30 grade in Lunca Dunarii.

Pentru bucuresteni ultima zi de vara calendaristica vine cu vreme foarte frumaasa, practic soarele domina cerul nestingherit de nori, iar vantul sufla domol. Pana dupa-amiaza mercurul din termometre urca pana la 28..29 grade. 

LUNI. Saptamana viitoare, dar si toamna calendaristica debuteaza cu vreme frumoasa si normala termic pentru data din calendar. Norii impart cerul cu soarele care pare totusi sa se impune pe cer in majoritatea regiunilor si doar in sud-vest, izolat, sunt posibile averse insotite desc electrice, dar si aceste apar abia seara si noaptea. Vantul prinde temporar putere la munte, in Banat si in Oltenia, dar si pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 24 grade in zonele depresionare din estul Transilvaniei si 31 grade in sudul Muntenie, in Lunca Dunarii.

Si in capitala prima zi de septembrie vine cu vreme frumoasa, doar cativa nori isi fac drum pe cer iar vantul sufla cel mult moderat. Dupa amiaza e foarte placut si din punct de vedere termic, asteptam 29, poate chiar 30 grade la umbra.

MARŢI, aerul cald continua sa avanseze peste tara noastra si temperaturile trec usor de cele obisnuite in aceasta perioada, vorbim despre maxime de la 25 grade in estul Transilvaniei pana la 32 grade in sudul si in estul Munteniei, dar si in vestul Dobrogei. In cea mai mare parte a zilei, dar si a tarii vremea se mentine frumoasa, cu cerul variabil, dar spre seara si in nopatea de marti spre miercuri innnorarile sunt mai accentuate in sud si in sud-vest, dar si la munte si in centru, unde pe arii restranse vor fi averse insotite de fulgere si tunete.

Bucureştenii vor avea parte de vreme usor mai calda decat in mod normal la inceput de septembrie, cu cer variabil peste zi, vant ceva mai alert dar 30..31 grade in termometre.

Miercuri vremea schimba foaia si devine in general instabila. Norii acopera temporar cerul si aduc averse insotite de descarcari electrice in jumatatea de sud a tarii, dar si in celelalte regiuni, insa pe arii mai restranse. Vantul sufla turbulent in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari in sud, in centru si la munte. Maximele se vor situa intre 23 si 31 grade. De joi pana la finalul saptamanii valorile termice se apropie de cele normale pentru prima decada a lunii septembrie, iar ploile se mai arata temporar indeosebi in sud, in sud-vest, dar si in centru.