PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme instabilă în următoarele zile. Joi vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării. Sunt aşteptate averse şi descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 /mp.

06 iul. 2016, 13:36
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va răcori în cea mai mare parte a ţării, iar la munte şi în regiunile sud-estice în cursul zilei va fi în general instabilă. În Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali vor fi înnorări temporare şi local averse şi descărcări electrice.

Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 /mp. Vântul va sufla moderat, local cu intensificări în est, în sud-vest şi la munte, dar de scurtă durată şi în regiunile sud-estice, în principal asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21…22 de grade în nordul ţării şi în depresiuni si 30…31 de grade în extremitatea de sud.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va fi în general instabilă şi se va mai răcori. În cursul zilei, cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Noaptea cerul se va degaja, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi predominant frumoasă, iar regimul termic va fi unul agreabil, exceptând primele ore ale dimineţii când va fi răcoare în zonele montane, în special în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi ploi de scurtă durată, după-amiaza izolat la munte, iar noaptea în nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade in Maramures si nordul Moldovei şi 30 de grade in Oltenia si Muntenia.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va fi agreabilă, însorită, dar cu cel mult 29…30 de grade în orele după-amiezii. Vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA. În nordul, nord-estul si centrul teritoriului, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Îndeosebi în prima parte a intervalului, vor fi înnorări, averse si descărcări electrice în Maramures, local în Transilvania şi Moldova, precum si în zonele de munte.

În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, cerul va fi variabil si numai izolat, după-amiaza si seara, vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab si moderat, temporar cu unele intensificări, la munte, dar si în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 23 si 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării. (21…22 de grade in nordul Moldovei, 34 grade in Lunca Dunarii)

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade.

TENDINTA

DUMINICA – Vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă în sud şi sud-vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zonele de munte si în nord-estul teritoriului, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată, însotite si de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în Maramures si nordul Moldovei si 34 de grade în Oltenia si sud-vestul Munteniei.

LUNI si MARTI – Vremea va fi din ce în ce mai călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua. Fenomene specifice instabilităţii atmosferice vor fi în vest, nord-vest şi centru, în special în ultima zi.