PROGNOZA METEO. Duminică va ploua, iar de luni temperaturile vor scădea simţitor. Când vine vremea bună

PROGNOZA METEO. Duminică vremea va fi în general instabilă, cu înnorări şi descărcări electrice în special în zonele intracarpatice, iar spre seară ploile se vor extinde şi în sudul şi sud-estul ţării. Nici începutul de săptămână nu vine cu veşti bune. De luni, temperaturile vor scădea simţitor, şi abia spre sfârşitul săptămânii viitoare vremea începe să îşi revină. 

14 mai 2016, 17:36
PROGNOZA METEO. Duminică va ploua, iar de luni temperaturile vor scădea simţitor. Când vine vremea bună

PROGNOZA METEO. DUMINICĂ, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate şi vor fi averse şi descărcări electrice, pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice, precum şi în zona de munte, iar după-amiaza şi noaptea şi în sudul şi sud-estul ţării, în timp ce în restul teritoriului se vor semnala izolat. Punctiform, cantitățile de apă vor depăşi 15 l/mp şi se menţin condiţiile de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul și estul ţării, în prima parte a intervalului, dar de scurtă durată, în timpul ploilor şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade în dealurile Crişanei și nordul Moldovei şi 25…26 de grade în sud-est .

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică, vremea va fi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza şi în primele ore ale nopţii, când se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată. Temp max se va situa în jurul valorii de 24 de grade

PROGNOZA METEO. LUNI, vremea va fi în general instabilă și se va răci faţă de intervalul precedent, devenind răcoroasă pentru această dată. Temperaturile maxime vor avea valori de la 11 grade în nordul Moldovei, până la 21 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 13 grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în centrul și estul țării, precum şi în zonele montane și pe arii mai restrânse, mai ales după amiază şi în prima parte a nopţii, în restul teritoriului. La munte, la altitudini mari, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Izolat cantitățile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Luni, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului va fi în uşoară scădere faţă de intervalul precedent, astfel încât maxima zilei se va situa în jurul valorii de 20 de grade

PROGNOZA METEO. MARTI, vremea se va menţine în general instabilă şi va continua să se răcească. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile nordice și centrale, precum și în zonele montane, dar pe arii mai restrânse, îndeosebi în cursul zilei şi în restul teritoriului. Vor fi condiții de grindină, iar pe crestele montane înalte precipitațiile vor mai fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14…15 grade în nord şi 20…21 de grade în sud, iar cele minime se vor situa, în general, între 3 şi 11 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi, vremea va fi ușor instabilă şi răcoroasă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare şi trecător vor fi ploi slabe, de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 grade

PROGNOZA METEO. MIERCURI, vremea se va menţine în general instabilă şi răcoroasă pentru această dată. Vor fi înnorări temporar accentuate şi ploi, mai ales averse, însoţite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în nordul, centrul şi estul ţării, precum şi la munte, dar temporar, pe arii mai restrânse şi în vest şi sud-vest. Pe crestele montane, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 grade în nord-vest şi centru şi 20…21 de grade în sud .

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri, vremea se va menţine în general instabilă şi răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi ploi, mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temp max va fi de 18…19 grade .

TENDINŢA DE JOI PANA DUMINICA. Valorile termice vor crește ușor și treptat și se vor apropia de normele climatologice specifice perioadei. Instabilitatea atmosferică se va menține mai ridicată în vestul, nordul și centrul țării.