PROGNOZA METEO: Meteorologii anunţă temperaturi scăzute, ploi şi ninsori

Meteorologii anunţă că vremea se menţine închisă şi în zilele următoare. Temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod obişnuit şi vor predomina precipitaţiile. Local în Moldova, Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor predomina ninsorile şi lapoviţa.

25 nov. 2015, 16:08
PROGNOZA METEO: Meteorologii anunţă temperaturi scăzute, ploi şi ninsori

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general închisă şi vor cădea precipitaţii ce treptat cuprind majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local, în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană, vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

În sud şi în sud-est, vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Si tot in aceste regiuni dar şi la munte, vântul va sufla mai tare, chiar si cu rafale de peste 50…55 km/h. În restul teritoriului asteptam precipitaţii mixte. Izolat, vor fi condiţii de polei.

Valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în mod obişnuit în regiunile vestice şi nord-estice, uşor mai ridicate în sud-est şi în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade în rest, adica maxime de la -1 grad Celsius in nordul Moldovei pana la 13…14 grade.

ÎN BUCUREŞTI. Vremea ramane inchisa, temporar va mai ploua, chiar moderat. Temperatura maxima va fi in jur de 6 grade, dar vantul turbulent face ca temperatura resimtita sa scada spre pragul de inghet.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general închisă si precipitatiile vor fi din nou prezente. Mai ales seara şi noaptea, se extind si cuprind, iar în sud şi la munte, local, se vor acumula cantităţi importante de apă. Excepţie va face nord-vestul teritoriului, unde acestea vor fi slabe cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse. Vor fi ploi, dar la munte, local în Moldova şi, trecător, în restul teritoriului se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Vântul, se va intensifica seasra si nopatea în sud, in est si la munte. Temperaturile maxime, în limitele normelor climatologice caracteristice acestei perioade, vor fi cuprinse între -1 grad Celsius in Moldova si 11 grade pe litoral.

ÎN BUCUREŞTI. Vreme inchisa temporar, în special seara şi noaptea, va ploua moderat cantitativ. Vântul se va intensifica treptat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se menţine închisă, vor cădea precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar local cantităţile de apă vor fi însemnate. La munte vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori. În Moldova precipitaţiile vor fi mixte. În vest, in nord-vest şi in centru vor fi ploi, dar noaptea, trecător, şi lapoviţe şi ninsori. În restul teritoriului va ploua. Vântul va sufla cu intensificări în sud, in sud-est şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grad in Moldova şi 14 grade în Dobrogea

ÎN BUCUREŞTI. Vreme închisă, cu ploi mai ales in prima parte a zilei si vant alert. Temp max 5-6 grade Celsius.

TENDINTA Duminica vor mai fi innorari accentuate local precipitatii, ninsori la munte, mixte în nord, centru şi vest şi predominant ploi în rest. Vântul va sufla mai tare în sud şi la munte Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 14 grade. De luni pana la jumatatea saptamanii viitoare temperaturile cresc şi vor deveni uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în jumătatea nordică a ţării.

Citeşte şi