PROGNOZA METEO. Val de aer polar anunţat de meteorologi. Vezi cu cât scad temperaturile şi unde cad ninsori

Vremea schimbă foaia, iar iarna îşi intră în drepturi. Meteorologul Gabriela Băncilă a vorbit în direct la România TV despre episodul de ger care urmează să lovească ţara noastră în următoarele zile.

09 ian. 2018, 11:50
PROGNOZA METEO. Val de aer polar anunţat de meteorologi. Vezi cu cât scad temperaturile şi unde cad ninsori

După temperaturile anormale din următoarele zile, vremea întoarce foaia, iar începând de joi,  se vor resimţi primele influenţe ale aerului rece. Ploile din partea de sud a Moldovei şi de nord-est a Munteniei se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Când vor veni ninsorile în Bucureşti

Vineri, valorile termice diurne vor fi în jurul pragului de îngheţ în partea de nord-est a teritoriului. În celelalte zone temperaturile se vor apropia semnificativ de valorile termice normale pentru această perioadă, urmând ca în regiunile vestice să vorbim încă despre un regim termic agreabil, cu valori în jurul a 7-8 grade.

„În cursul nopţii de joi spre vineri ploile prezente în partea de est, sud-est a teritoriului se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Pe parcursul zilei de vineri şi mai ales sâmbătă şi duminică ninsorile slabe cantitativ să fie prezente în regiunile sudice, mai supărător va fi vântul care se va asocia cu valorile coborâte, astfel încât senzaţia de rece va fi amplificată”, a spus Gabriela Băncilă la România TV.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Vremea se răceşte semnificativ şi temperaturile scad până la -10 grade Celsius