PROGNOZA METEO pe trei zile. Cum va fi vremea în Ajun şi în prima zi de Crăciun

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, vremea se va menţine în general frumoasă şi mai călduroasă decât este normal în această perioadă.

22 dec. 2015, 14:02
PROGNOZA METEO pe trei zile. Cum va fi vremea în Ajun şi în prima zi de Crăciun

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă pentru această dată din an. Cerul va fi variabil, exceptând nordul ţării şi zona Carpaţilor Orientali, unde vor fi înnorări dar numai izolat, la munte vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade in estul Transilvaniei şi 17 grade in nordul Munteniei. Se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, pe arii restrânse în primele ore ale zilei, iar noaptea, local, îndeosebi în regiunile intracarpatice.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade. În cursul nopţii vor fi condiţii de ceaţă.

Joi, deşi valorile termice diurne vor marca o scădere uşoară îndeosebi în vestul ţării, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei. În regiunile vestice, nord-vestice şi centrale vor fi înnorări persistente, se va semnala ceaţă şi izolat vor fi burniţe sau ploi slabe, cu precădere în prima parte a intervalului şi în cursul nopţii. În restul zonelor, pe fondul cerului variabil, vor fi, local, intervale orare cu nebulozitate joasă sau ceaţă, mai ales noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 14 grade, cu 3…4 grade în Transilvania şi 14…15 grade în Deltă, Oltenia şi Muntenia.

În Bucureşti, vremea se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii de ceaţă, dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade.

Vineri, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă mai ales în zonele de deal din sudul şi estul teritoriului, unde cerul va fi variabil. În regiunile intracarpatice vremea va fi predominant închisă şi pe arii restrânse va ploua slab sau va burniţa, în timp ce în restul teritoriului, înnorările vor fi temporare. La munte, pe spaţii mici, vor fi precipitaţii slabe, mixte, cu precădere în Carpaţii Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime, uşor mai scăzute faţă de ziua precedentă, vor avea valori de la 2…3 grade în Transilvania şi 11…12 grade în dealurile Munteniei. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, va fi ceaţă şi posibil burniţă.

În Bucureşti, deşi temperatura aerului va fi în scădere faţă de ziua precedentă, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu o maximă de 8….9 grade. Cerul va avea înnorări şi mai ales dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat.

În vestul, centrul şi nordul ţării vremea va fi predominant închisă şi pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţe, iar în zona de munte, cu precădere a Carpaţilor Orientali, se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. În restul ţării vor fi înnorări temporare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 10 grade, cu 0…2 grade în estul Transilvaniei şi 11…12 grade în zonele de deal din sud şi est. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă.

Duminică va fi mai cald, dar în aproape toată ţara regimul termic va rămâne peste cel ce ar fi normal, în acestă perioadă din an.