PROGNOZA METEO pe trei zile. Temperaturi de vară la sfârşitul lunii martie

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă temperaturi de vară la sfârşitul lunii martie.

29 mart. 2016, 12:15
PROGNOZA METEO pe trei zile. Temperaturi de vară la sfârşitul lunii martie

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va deveni caldă pentru sfârşitul lunii martie. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în Deltă şi în depresiuni şi 22 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, nordice şi centrale. Trecător va ploua în Maramureş, local în Crişana, Transilvania şi Moldova şi doar izolat în Banat. Pe crestele montane vor mai fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în nord-vestul, nordul ţării şi la munte. În zonele joase, izolat, dimineaţa, se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea va deveni caldă pentru sfârşitul lunii martie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.
Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Joi vine cu temperaturi de vară, respectiv 25 de grade în Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei, plecând de la 15 grade în Delta Dunării, unde se resimt influenţele apei mării, ce se încălzeşte mai greu decât uscatul. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse slabe şi posibil descărcări electrice în Maramureş şi doar pe arii restrânse în Crişana, Transilvania şi Moldova. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, precum şi în regiunile vestice, nord-vestice şi izolat în centru. Dimineaţa, pe spaţii restrânse, se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

Vineri, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit la început de aprilie. Temperaturile maxime se vor situa în mare parte din ţară la peste 20 de grade, atingând chiar 28 de grade în jumătatea de sud-est şi numai pe litoral şi în Deltă termometrele strâng cel mult 18…19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară şi noaptea în nordul şi nord-estul ţării, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe, posibil însoţite de descărcări electrice. Spre sfârşitul intervalului, în nordul Carpaţilor Orientali, la peste 1.500 m, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, noaptea şi în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, dar pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului.

În Bucureşti, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la început de aprilie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade.

La sfârşitul săptămânii, valorile termice vor marca o scădere semnificativă în regiunile estice şi sud-estice, unde se vor apropia de mediile multianuale, în timp ce în rest, vremea va fi în continuare caldă pentru această dată. Astfel, pentru sâmbătă sunt anunţate temperaturi maxime cuprinse între 11 grade în nordul Moldovei şi 25 de grade în sudul Banatului şi vestul Olteniei. Weekend-ul aduce câteva ploi izolate în estul, centrul şi sudul ţării, dar şi pe la munte. La începutul săptămânii viitoare şansele de ploaie cresc în regiunile vestice, nord-vestice şi în zonele montane, în timp ce temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei.