PROGNOZA METEO pe trei zile: Ultimul weekend cu vreme mai caldă din acest an

PROGNOZA METEO. Weekendul aceasta ne vom bucura de o vreme mai caldă decât în mod normal, urmând să fie ultimele zile cu toamnă blândă deoarece de luni se anunţă ninsori.

22 nov. 2013, 15:12
PROGNOZA METEO pe trei zile: Ultimul weekend cu vreme mai caldă din acest an

Sâmbătă, vremea este în continuare mai caldă decât în mod normal pentru sfârşit de noiembrie. În sudul şi în estul ţării persistă norii ce lasă ploi slabe sau burniţe. În celelalte regiuni se va vedea şi soarele din când în când, dar spre seară norii se înmulţesc şi începe să plouă. Izolat, în zonele joase, este ceaţa. Vântul este mai nervos la munte şi în sudul Banatului, iar temperaturile maxime vor pleca de la 10…11 grade în Transilvania şi nordul Moldovei şi ating 16…17 grade în Banat şi Delta Dunării.

Sâmbătă, şi în Bucureşti vremea se menţine mai caldă decât în mod normal pentru data din calendar, deşi cerul va fi înnorat şi trecător va ploua slab sau va burniţa. Vântul se simte uşor, iar până la amiază termometrele vor strânge cam 13…14 grade.

Citeşte şi COMANDAMENT DE IARNĂ: Vin ninsorile, luni va fi emis COD GALBEN

Duminică, vremea va fi în general închisă, cu ploi în cea mai mare parte a ţării, însă valorile de temperatură se vor situa în general peste normalul perioadei. Sunt aşteptate maxime termice de la 8…9 grade în Transilvania până la 17 grade în sud-estul exterm. Totuşi, în a doua parte a nopţii, în zona de munte ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar spre dimineaţă este posibil ca precipitaţiile mixte să-şi facă aparitia şi în regiunile nord-vestice. Izolat, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali, cantităţile de apă pot depăşi 10…15 l/mp. Vântul va sufla cel mult moderat.

Ultima zi a săptămânii aduce în Capitală o vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Norii domină cerul şi trecator va ploua, cel mai probabil în primele ore ale zilei si spre seara. Vântul nu va avea excese, iar temperatura maximă va fi de 13…15 grade.

Citeşte şi Frig de crapă pietrele. Temperaturile scad cu până la 20 de grade Celsius. Află când va NINGE

Luni, vremea va intra într-un proces de răcire, ce se va resimţi cu precădere în jumătatea de nord-vest. Cerul va fi înnorat şi sunt aşteptate precipitatii în majoritatea regiunilor. Vorbim mai ales despre ninsori în zonele montane, în timp ce local în nord, centru şi vest sunt aşteptate precipitaţii mixte, iar în sud şi sud-est va ploua. În schimb, noaptea, ţi aici ploile se vor transforma pe arii restrânse in lapoviţe. Vântul prinde putere, iar temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 13 grade pe litoral, cu până la 10 grade mai coborâte decât cele de duminică.

Răcirea vremii se va resimţi luni şi în Bucureşti, unde temperatura nu mai trece peste zi de 10…11 grade. Norii groşi domină cerul şi lasă ploi, iar vântul este din ce în ce mai agitat.

Începând de marţi vorbim despre o vreme mai rece pentru ultimele zile de noiembrie. Temperaturile nu mai trec ziua de 5…7 grade în nici o zonă a ţării, plecând de la numai -4…-2 grade prin nord şi centru. Temporar cad precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, la început mai ales în jumătatea de sud, apoi îndeosebi în regiunile din interiorul arcului carpatic. În Dobrogea vor mai fi precipitaţii mixte, iar la munte va ninge. Nici vântul nu se va domoli prea curând, cel puţin prin sud, est şi la munte, aşa că nu sunt dubii, trebuie să ne pregătim de iarnă.