PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va deveni instabilă şi răcoroasă

PROGNOZA METEO. În următoarele zile, meteorologii anunţă că vremea va deveni instabilă şi răcoroasă.

23 mai 2017, 12:46
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va deveni instabilă şi răcoroasă

PROGNOZA METEO. Marţi noaptea, în zonele de deal și de munte, dar și în regiunile vestice și nord-vestice vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe spații mici. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO. Miercuri, în vestul, centrul și nordul țării, dar și în zonele de deal și de munte, vremea va fi instabilă și în special după-amiaza, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și la cote mai reduse, îndeosebi în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade în Dealurile de Vest si pe litoral şi 27…28 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime între 8 şi 15 grade.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre sfârșitul intervalului, când vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va fi în general instabilă și va deveni răcoroasă pentru această dată. Îndeosebi pe parcursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales în zonele de deal și de munte. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și se mențin condițiile de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă, vor fi cuprinse în general între 16 grade în Dealurile de Vest și 23 de grade în sud-estul ţării, iar cele minime între 8 și 13 grade.

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă și va deveni răcoroasă. Vor fi înnorări temporar accentuate și îndeosebi ziua se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere față de ziua precedentă, va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 11 grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă. Vor fi înnorări temporar accentuate și va ploua, ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea, în sud și est și local în centru. Vor fi mai ales averse, local se vor semnala descărcări electrice, iar izolat vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. Pe crestele montane, la altitudini mai mari de 2000 de metri, în cursul nopții, izolat și trecător precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, în regiunile vestice, iar noaptea și în cele estice și de sud-est. În rest, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată doar în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, iar cele minime între 7 și 14 grade.

În Bucureşti, vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, va ploua sub formă de aversă și vor fi posibile descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru ultima decadă a lunii mai în toate regiunile. În sudul și sud-estul țării, cerul va avea înnorări și cu precădere în prima parte a intervalului, temporar va ploua și vor mai fi posibile descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi pe arii restrânse în cursul zilei. Pe crestele montane, la altitudini mai mari de 2000 de metri, izolat și trecător mai pot fi și precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, apoi va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 23 de grade, iar cele minime între 5 și 13 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali.

În Bucureşti, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii mai. Cerul va avea înnorări și mai ales în cursul zilei, temporar va ploua. Vântul va avea unele intensificări în prima parte a intervalului, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO. De duminică până marţi, vremea se va încălzi în toate regiunile. Doar izolat vor mai fi ploi de scurtă durată.