PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că în zilele următoare vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor şi va continua să se încălzească.

18 iun. 2017, 14:24
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească

Duminică noapte:
ÎN ŢARĂ
Vor fi înnorări temporar accentuate si mai ales în primele ore se vor semnala averse, descărcări electrice si intensficări ale vântului, local, în sud-estul tării si în zona Carpatilor Meridionali si de Curbură. Cantitătile de apă vor mai putea depăsi pe arii restrânse 20…25 l/mp si izolat 35…40 l/mp. În restul teritoriului, treptat cerul va deveni variabil. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 si 17 grade.
LA BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult noros si vor mai fi conditii de averse, posibil însotite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 13…14 grade.

LUNI
ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general frumoasă si se va încălzi fată de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice si estice, precum si în zona de munte, unde, mai ales ziua, pe arii restrânse vor fi averse si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, local în Muntenia, Dobrogea, vestul Olteniei si sudul Banatului si cu totul izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 si 29 de grade.
LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi. Unele înnorări si ploi slabe, de scurtă durată, vor mai fi în prima parte a zilei, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

MARŢI
ÎN ŢARĂ
Vremea va deveni călduroasă în sud-vestul tării, dar local si în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza si seara în zonele montane precum si în regiunile estice, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi conditii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în estul Transilvaniei si 32…33 de grade în Banat si Oltenia.
LA BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant frumoasă si va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza si seara, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade.

MIERCURI
ÎN ŢARĂ
Vremea va deveni treptat instabilă, dar în special în regiunile sud-vestice si sudice se va mentine călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza si la începutul noptii. Vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de nord a tării, la deal si la munte, dar pe arii mai restrânse si în celelalte regiuni. Izolat va cădea grindină si se vor înregistra cantităti mai importante de apă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 si 34 de grade.
LA BUCUREŞTI
Temperatura aerului va mai creste fată de ziua precedentă, astfel încât vremea se va mentine călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului, când va creste probabilitatea pentru averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade.

TENDINŢA

JOI – Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor si va fi în continuare călduroasă, în special în regiunile sud-vestice. Cerul va fi variabil, dar îndeosebi în orele amiezii, vor mai fi înnorări temporar accentuate, averse si descărcări electrice pe arii restrânse în zona de munte, mai ales a Carpatilor Meridionali si izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în timpul zilei la munte, precum si în sud-vest si pe litoral. Izolat vor fi conditii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 si 34 de grade.

VINERI, SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ – Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei în cea mai mare parte a tării, iar îndeosebi în regiunile sudice vremea va fi călduroasă. Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai ridicată în special în partea de nord a tării si la munte.