PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi rece, cu ploi în aproape toată ţara

Marţi, norii stau adunaţi pe cer şi lasă ploi moderate cantitativ în regiunile vestice şi nord-vestice şi slabe, pe arii mai restrânse, în celelalte regiuni. Miercuri nu se iveşte soarele, norii acoperă cerul în întreaga ţară şi plouă pe arii extinse, ziua în jumătatea de vest, iar noaptea în cea de sud. Joi, temperaturile scad şi în regiunile extracarpatice, astfel că maximele zilei ajung să fie uşor mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă.

14 oct. 2013, 13:04
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi rece, cu ploi în aproape toată ţara

Marţi, norii stau adunaţi pe cer şi lasă ploi moderate cantitativ în regiunile vestice şi nord-vestice şi slabe, pe arii mai restrânse, în celelalte regiuni. Iar în zonele joase, dimineaţa, din nou va fi ceaţă local, posibil asociată cu burniţă. Vantul doar pe cretele montane cele mai înalte prinde putere, iar la amiază vor fi temperaturi de la 14 grade în Moldova, până la 22 de grade în Banat şi Lunca Dunării.

Şi în Bucureşti, marţi, va fi o zi mohorâtă, cu cer acoperit de nori şi, posibil, câţiva stropi de ploaie, dar şi ceaţă în zori. Prin urmare, la amiază abia dacă se ating 17 grade, cu vânt domol.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Miercuri nu se iveşte soarele, norii acoperă cerul în întreaga ţară şi plouă pe arii extinse, ziua în jumătatea de vest, iar noaptea în cea de sud. Prin urmare, pe alocuri se adună cantităţi mai însemnate de apă, iar vântul va avea şi el intensificări izolate. În plus, temperatura aerului scade simţitor faţă de zilele precedente în regiunile intracarpatice, astfel că la nivelul întregii ţări valorile maxime se vor încadra între 13 grade în Banat şi 23 de grade în sudul Munteniei. Odată cu această răcire, pe crestele montane vântul va sufla tare, iar în noaptea următoare este posibil ca ploile să se transforme în lapoviţă şi ninsoare.

În Bucureşti, deşi cerul devine tot mai noros, până la amiază tot se adună 20 de grade în termometre. Însă ploile, moderate cantitativ, apar mai ales către seara şi în noaptea următoare, când şi vântul se înteţeşte.

Joi, temperaturile scad şi în regiunile extracarpatice, astfel că maximele zilei ajung să fie uşor mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă. Numai 12 grade vor indica termometrele în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei, în timp ce în Oltenia abia se ating 19 grade. Iar ca aspect, în estul şi sud-estul ţării, cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii extinse şi izolat se vor cumula cantităţi de apă însemnate. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala local în centru şi izolat în vest şi nord-vest. Vântul va avea şi el intensificări locale în est si sud, iar la munte va sufla tare, iar precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Şi în Bucureşti, temperaturile scad faţă de ziua precedentă, la amiază vor fi doar 16-17 grade, căci peste zi rămâne cer acoperit de nori şi temporar va mai ploua, iar vântul va avea intensificări.