Prognoza meteo pentru următoarele zile: Vreme caniculară, dar şi înnorări temporare în mai multe zone ale ţării

Vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază local în Câmpia de Vest și izolat în Câmpia Română, unde și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza în zona de munte, iar spre seară și noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, unde pe arii relativ restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel că se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade in estul Transilvaniei si in sudul litoralului și 35 de grade, in Campia de Vest, iar cele minime se vor situa între 13 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 7...8 grade.

RomaniaTV.net
13 aug. 2018, 12:55
Prognoza meteo pentru următoarele zile: Vreme caniculară, dar şi înnorări temporare în mai multe zone ale ţării

PROGNOZA METEO. La noapte cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în zona montană aferentă, precum și în Carpații Meridionali. Temperaturile minime se vor situa între 13 și 22 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

La BUCUREŞTI, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază local în Câmpia de Vest și izolat în Câmpia Română, unde și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza în zona de munte, iar spre seară și noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, unde pe arii relativ restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel că se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade in estul Transilvaniei si in sudul litoralului și 35 de grade, in Campia de Vest, iar cele minime se vor situa între 13 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 7…8 grade.

BUCUREŞTI Vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. În vest, nord-vest și parțial în centrul țării vremea se va răci și va deveni în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe spații restrânse, în special în zonele de deal și munte precum și în nordul Moldovei, iar regimul termic comparabil cu cel din intervalul anterior. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade izolat in nord și 35 de grade, in sudul Moldovei iar cele minime, în general, între 13 și 23 de grade.

BUCUREŞTI Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat în nordul și centrul țării, precum și în zonele de deal și munte, unde în special după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului vremea se va menține călduroasă, cu precădere în sud și sud-est, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe spații mai restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 35 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

BUCUREŞTI Vremea va fi frumoasă și călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în special după-amiaza și seara, în nordul, nord-estul și centrul țării precum și în zonele de deal și munte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, astfel de fenomene se vor semnala doar pe spații restrânse, iar vremea va fi în continuare călduroasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 25 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

BUCUREŞTI Vremea va fi în continuare frumoasă și călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

De sâmbătă, vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul, sud-estul și vestul țării. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată în majoritatea regiunilor.