PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme instabilă, ploi, descărcări electrice, grindină şi vânt

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme instabilă pentru zilele următoare.  De joi, vremea va fi în general frumoasă, dar va deveni călduroasă în majoritatea zonelor. Punctiform cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat va cădea grindină.

27 iun. 2016, 14:26
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme instabilă, ploi, descărcări electrice, grindină şi vânt

PROGNOZA METEO MARŢI. În zonele montane, precum şi în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureşului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Pe arii extinse se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp, cu precădere în zona Carpaților Meridionali şi Orientali. În restul ţării cerul va fi variabil, iar ploile pe spaţii mici. În cursul nopţii aria fenomenelor de instabilitate atmosferică se va restânge treptat către est şi sud-est. Valorile termice vor marca o scădere în toată ţara, iar în vest, nord-vest şi centru vor caracteriza o vreme răcoroasă; temperaturile maxime se vor încadra între 20 grade in Maramures si 29 de grade in Dobrogea.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va deveni în general instabilă şi se va răcori simţitor. Îndeosebi după orele amiezii, temporar înnorările se vor accentua și se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va menține în general instabilă în jumătatea de sud-est a tarii precum și la munte, unde peste zi vor mai fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse se vor mai acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp. În restul teritoriului, vremea va deveni în general frumoasă, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24..25 grade in estul Transilvaniei si 31 de grade in sudul Olteniei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. In Capitala vor mai fi innorari si mai ales în prima parte a zilei temporar va ploua, timp in care vantul sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general frumoasă, dar va deveni călduroasă în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara la munte şi în dealurile sudice, dar şi în sudul Dobrogei, unde vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și vant mai turbulent. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 grade in sudul litoralului și 33 de grade in sudul Olteniei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi față de zilele anterioare devenind călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla cel mult moderat iar temperatura maximă va fi de 32…33 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI Vremea va fi călduroasă, dar şi în general instabilă, cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului local în zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Punctiform cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat va cădea grindină.

De sambata pana luni astfel de fenomene se vor manifesta îndeosebi după-amiaza și seara în centru, nord și nord-est precum și în zonele montane. Sub aspect termic trebuie remarcat faptul ca treptat vremea devine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, cu maxime care se vor situa in general intre 27 si 34 grade, cu cele mai mari valori in zonele de campie din sud si sud-vest.