PROGNOZA METEO. Temperaturi apropiate de pragul caniculei, indicele temperatură umezeală va putea atinge pragul critic

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anuntă temperaturi ridicate pentru zilele următoare. Vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unităţi. În prima zi a saptamanii viitoare, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuata în centrul, sudul şi sud-estul ţării când vor mai fi averse, însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de căderi de grindină.

RomaniaTV.net
30 iun. 2016, 13:44
PROGNOZA METEO. Temperaturi apropiate de pragul caniculei, indicele temperatură umezeală va putea atinge pragul critic

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, chiar caniculară, izolat, în Lunca Dunării. Totodată disconfortul termic va fi în creştere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va avea valori în jurul a 80 de unităţi local în sud şi în sud-est şi doar izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 estul Transilvaniei şi 35 de grade, in Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în a doua parte a zilei şi în prima parte a nopţii când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane, dar pe spaţii restrânse şi în rest, îndeosebi în sud şi în centru. Cu totul izolat ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină.

PROGNOZA METEO  BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele amiezii şi în prima parte a nopţii când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va afla în jurul valorii de 80 de unităţi, local, mai ales din vest, în sud şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 pe litoral si in depresiuni şi 34 de grade in nord-vest si sud-est. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei şi în prima partea nopţii. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în sud-vestul ţării, în zonele de deal şi de munte, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cădea grindină.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară şi la începutul nopţi când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va deveni instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător şi cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi pe arii mai extinse, în interiorul arcului carpatic, la deal şi la munte, îndeosebi în cursul zilei şi în orele serii, iar în restul teritoriului se vor semnala, cu precădere în a doua parte a nopţii. Local, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile vestice, nordice şi centrale, se vor încadra, la nivelul intregii ţări, între 25 de grade in Maramures si in Dealurile de Vest şi 33 de grade in extremitatea de sud a tarii.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va deveni, în general instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări, temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în a doua parte a nopţii când, vor fi condiţii de grindină şi de cantităţi de apă mai însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade.

TENDINTA
In prima zi a saptamanii viitoare, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuata în centrul, sudul şi sud-estul ţării când vor mai fi averse, însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de căderi de grindină. Ulterior, manifestările specifice instabilităţii atmosferice vor diminua, vremea va deveni predominant frumoasă si abia spre mijlocul saptamanii sunt semnale ca ploile vor reveni. Vom incepe saptamana cu temperaturi modeste, cam intre 23 şi 31 de grade, dar incepand de marti vremea se incalzeste din nou.