PROGNOZA METEO: Temperaturi scăzute şi ploi în majoritatea regiunilor

Meteorologii anunţă temperaturi mai scăzute decât cele specifice perioadei, în majoritatea regiunilor. Vineri dimineaţa sunt aşteptate ploi în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei şi zona de munte, iar după-amiaza şi în cursul nopţii, în Banat, Oltenia, vestul Munteniei, nordul şi centrul Moldovei şi izolat în restul teritoriului.

05 mai 2016, 12:40
PROGNOZA METEO: Temperaturi scăzute şi ploi în majoritatea regiunilor

VINERI. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice. Vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va fi slab şi moderat cu unele intensificări, în prima parte a intervalului, în estul, sud-estul și centrul teritoriului, la munte, dar trecător şi în celelalte regiuni, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 15, 16 grade în depresiuni și pe litoral, până în jurul a 23 de grade în Câmpia de Vest.

BUCUREŞTI. Valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil cu înnorări în cursul zilei. Temporar, mai ales după-amiază, se vor semnala averse, posibil şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

SÂMBĂTĂ. Valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru prima decadă a lunii mai, în toată ţara. Maximele se vor încadra între 12 grade in depresiuni şi 22 de grade in extremitatea de sud si sud-est.

În regiunile sudice şi de estice, la deal şi la munte, cerul va avea înnorări accentuate şi temporar va ploua. Vor fi mai ales averse, însoțite şi de descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi astfel de manifestări, pe arii restrânse, îndeosebi după amiaza şi la începutul nopţii. În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaţilor Meridionali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau chiar ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

BUCUREŞTI. Regimul termic se va menţine ușor mai scăzut decât cel normal pentru prima decadă a lunii mai. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Cerul va prezenta înnorări temporare şi vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

DUMINICĂ. Vremea va fi în general instabilă si acest lucru inseamna prezenta averselor cu tunete si fulgere in majoritatea regiunilor. Izolat, îndeosebi la deal şi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

Se menţin condiţiile de căderi de grindină, iar în zona montană înaltă, vor mai fi averse de lapoviţă şi de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în regiunile răsăritene, dar de scurtă durată, în timpul ploilor, şi în restul teritoriului.

Noaptea, manifestările specifice instabilităţii atmosferice vor diminua şi, în mare parte din ţară, cerul se va degaja. Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele ce ar fi normale în această perioadă, vor fi cuprinse între 14 grade in depresiuni şi 21 de grade in Lunca Dunarii.

BUCUREŞTI. Vremea va fi în general instabilă si in capitala. Astfel, sunt asteptate averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, uşor mai scăzută decât în mod obişnuit la această dată, se va situa în jurul valorii de 20 de grade

TENDINTA. Desi vom incepe saptamana viitoare cu valori termice diurne modeste pentru data din calendar, adica maxime luni intre 14 si 21 de grade, spre mijlocul saptamanii si mai ales in a doua parte a sa, acestea vor ajunge sa fie mai mari decat normalul perioadei.

Nu vor lipsi nici manifestările specifice instabilităţii atmosferice, respectiv averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce Vor fi mai frecvente si pe arii mai extinse de acesasta data in regiunile din jumătatea vestică a ţării.