PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caniculară şi în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme caniculară în următoarele zile. Miercuri, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării. În Bucureşti temperatura maximă va di de 37 de grade.

RomaniaTV.net
21 iun. 2016, 13:34
PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caniculară şi în următoarele zile

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va menţine călduroasă. După-amiază va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, cea mai mare parte a Moldovei şi pe arii restrânse în Transilvania.

Temperaturile maxime se vor încadra între 29 de grade pe litoral si in Maramures si 37 de grade in Moldova, Muntenia si Dobrogea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în special după-amiaza şi la începutul nopţii, în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Punctiform se vor aduna cantităţi importante de apă şi va cădea grindină.

VREMEA ÎN BUCURESTI. Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după orele prânzului, când şi disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală depășind pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, dar cu precădere în orele serii nu este exclus apariţia de fenomene asociate instabilitătii atmosferice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară după-amiaza local în sud si vest şi izolat în restul teritoriului. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 la câmpie şi pe arii mai restrânse în celelalte zone de relief.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, când în zonele montane şi submontane şi local în rest vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform se vor înregistra cantităti de apă însemnate si vor fi căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali si pe litoral si 36 de grade in sudul tarii.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. După-amiaza se va atinge pragul caniculei si indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara si la începutul noptii când vor fi posibile fenomene specifice instabilitătii atmosferice. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va continua să fie călduroasă în mare parte din ţară, caniculară după-amiaza local în vest şi izolat în sud-est, în timp ce disconfortul termic se va mentine la cote ridicate mai ales în zonele de câmpie.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate cu precădere după-amiaza si seara când se vor semnala averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului local în sud, centru şi est si pe spatii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat cantitătile de apă vor fi însemnate si va cădea grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral si 35 de grade in Campia de Vest si Lunca Dunarii.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea se va mentine călduroasă, iar disconfortul termic se va atinge mai ales în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza si seara, când vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

TENDINTA

SAMBATA – Vremea se va menţine călduroasă în mare parte din ţară, izolat caniculară în regiunile vestice, unde disconfortul termic va mai fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza si seara când local, mai ales în zonele montane se vor semnala averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral si 35 de grade in Campia de Vest.

DUMINICA – Vremea va fi călduroasă în prima zi în majoritatea zonelor, apoi în special în sud, est şi local în centru. Treptat gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere în cea mai mare parte a teritoriului.

Citeşte şi Avertizare de caniculă în întreaga ţară. Temperaturile vor fi cuprinse între 35 şi 37 de grade