PROGNOZA METEO. Vremea rămâne instabilă, cu ploi pe arii extinse

PROGNOZA METEO. Meteorologii avertizează că vor apărea ploi torenţiale din nou asupra regiunilor deja afectate, fiind aşteptate şi căderi de grindină, dar şi rafale de vânt. Totuşi, vremea se îndreaptă spre sfârşitul săptămânii.

23 apr. 2014, 13:11
PROGNOZA METEO. Vremea rămâne instabilă, cu ploi pe arii extinse

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va fi instabilă, mai ales ziua şi în prima parte a nopţii. În cea mai mare parte a ţării temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină, cu precădere în sud-vestul şi sudul teritoriului, precum şi în zona de munte, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25…30 l/mp în Oltenia, nordul Munteniei şi în jumătatea estică a Banatului. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…60 km/h şi temporar în restul teritoriului, în principal în timpul averselor. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua anterioară, se vor încadra între 15 grade pe litoral şi 24 de grade în nord-vest.

AVERTIZARE METEO: Praful saharian se întoarce peste România

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, vremea va fi în general instabilă. Temporar, înnorările vor fi accentuate şi, mai ales ziua, se vor semnala averse, descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua anterioară, va fi de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, îndeosebi ziua, vremea se va menţine în general instabilă în sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zona de munte, unde temporar înnorările vor fi accentuate şi local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi în prima parte a intervalului şi pe arii mai restânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, dar cu precădere la munte, în Dobrogea, estul Munteniei şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în Modova şi  pe litoral şi 23 de grade în nord-vest.

COD PORTOCALIU de inundaţii în sudul ţării. Vezi regiunile vizate

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, vremea se va menţine în general instabilă. Mai ales în cursul zilei, cerul va prezenta înnorări şi temporar se vor semnala averse, descărcări electrice, iar vantul va avea intensificări. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va deveni predominat frumoasă şi va fi caldă pentru această dată în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul teritoriului regimul termic se va înscrie în limite normale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe, de scurtă durată în vestul şi sud-vestul ţării. Vântul va avea intensificări temporare la munte, precum şi în sud, sud-est şi centru, dar cu viteze mai mari pe crestele montane şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade pe litoral şi 24 de grade în nord-vest şi centru.

Citeşte şi PROGNOZA PE TREI LUNI

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă, vremea va deveni frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări temporare ziua. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Se întorc ploile. Cum va fi vremea de 1 MAI

PROGNOZA METEO. Ziua de duminică va fi predominat frumoasă şi caldă în vestul, nordul şi centrul ţării şi apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai acentuate seara şi noaptea în sud-vestul şi sudul ţării, unde pe arii restrânse vor fi averse. Vântul va avea intensificări temporare la munte, precum şi în regiunile sudice, estice şi centrale, dar cu viteze mai mari pe crestele montane şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni