Ce români vor fi scutiţi de impozit de la 1 februarie. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Programatorii cu studii medii vor fi scutiți de impozit de la 1 februarie 2018. Condiţia este ca aceştia să demonstreze că urmează cursurile unei instituții de învățământ superior. Ordinul comun al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Educației Naționale a fost publicat în Monitorul Oficial.

31 ian. 2018, 13:24
Ce români vor fi scutiţi de impozit de la 1 februarie. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

De scutirea de impozit vor beneficia aproximativ 15.000 de programatori, în plus faţă de cei scutiţi până acum, informează AGERPRES. Pentru a fi scutiţi de impozit, aceştia trebuie să facă dovada înscrierii în învăţământul superior.

Citeşte şi Chirii de un leu declarate la ANAF. Câte contracte au fost înregistrate

Până acum, erau scutiţi de impozitul de venitul salarial doar absolvenţii de studii superioare. Măsura scutirii de impozit a programatorilor cu studii medii a fost anunţată încă de anul trecut de Augustin Jianu, ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Grindeanu.

„Aceasta este o măsură prevăzută în programul de guvernare, promovată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale care susţine astfel industria IT. Măsura este menită să contribuie la creşterea ponderii sectorului IT&C în PIB la 10% până în 2020”, spun reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Conform unui studiu al Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software, publicat în luna decmbrie 2017, industria IT din România şi-a dublat veniturile în 6 ani, ajungând o piaţă ce valorează aproximativ 5 miliarde de euro.