Programele şcolare, REVIZUITE la toate materiile pentru clasele V-IX, din 2017

Din septembrie 2017, elevii din clasele V-IX vor învăța după programe școlare revizuite la toate disciplinele, a anunțat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

09 oct. 2015, 11:22
Programele şcolare, REVIZUITE la toate materiile pentru clasele V-IX, din 2017

Începând cu luna septembrie 2017 va trebui să avem și vom avea, vă garantez acest lucru, indiferent cine va fi la conducerea ministerului, programe școlare revizuite la clasele V-IX integral la toate disciplinele„, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu, întrebat la un eveniment despre o lucrare a scriitorului Mircea Cărtărescu în care apar mai mulți termeni „indecenți”, lucrarea fiind pe lista lecturilor obligatorii la liceu, potrivit Agerpres.

Ministrul a adăugat că până în ianuarie 2016 trebuie finalizate planurile cadru pentru programele școlare de la clasele V-XII, prioritatea având cele pentru clasele V-IX.

Vom stabili procentul între orele alocate trunchiului comun (discipline obligatorii) și orele alocate curriculumului la dispoziția școlii. Pasul doi — numărul de ore total pe săptămână, pasul trei — disciplinele care vor face parte din programa școlară, inclusiv de clasa a IX-a. După care se va trece în perioada ianuarie 2016 — noiembrie 2016 la revizuirea programelor școlare, inclusiv a lecturilor obligatorii la română la clasa a IX-a„, a completat ministrul.