Proiectil explodat în Bacău. Un muncitor a murit şi doi au fost răniţi grav

Un muncitor a murit şi doi au fost răniţi, luni seara, după ce un un proiectil a explodat la o exploatare forestieră din comuna Asău, judeţul Bacău.

28 mai 2018, 16:51
Proiectil explodat în Bacău. Un muncitor a murit şi doi au fost răniţi grav

Mai mulţi muncitori făceau lucrări în momentul exploziei la exploatarea forestieră din zona Ciobăneşti, comuna Asău. Din primele date se pare că unul dintre muncitori a lovit elementul de muniţie cu un ciocan şi din acest motiv s-a produs explozia.

Un muncitor a murit şi alţi doi au suferit răni grave.

Bărbatul care a rămas fără un braţ în urma unei exploziei unui proiectul într-o pădure din judeţul Bacău a fost transportat cu un elicopter SMURD la spital la Iaşi, iar cel de-al doilea, care a suferit o plagă la artera femurală şi la organele genitale, a fost dus la spital la Bacău, cei doi fiind în stare gravă

Muncitorul care a murit avea 27 de ani.

Potrivit unor surse România TV, 5 persoane (apartinand unei societati din Comanesti, care avea exploatare forestiera autorizata) care se aflau în timpul liber, cazaţi într-un vagon, amenajat în rampa de încărcare a materialului lemnos exploatat, au plecat prin pădure. Au revenit pe la 17.00.

Unul dintre ei, de 26 de ani, a gasit un proiectil, de 75 de mm, din cel de-al Doilea Război Mondial şi l-a lovit de lama unui utilaj forestier, pentru a îi scoate pulberea. Tânărul a decedat pe loc.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu, a declarat pentru News.ro că două elicoptere SMURD au intervenit pentru transportarea celor doi bărbaţi răniţi în urma exploziei unui proiectil.

”Bărbatul care are amputaţie de mână stângă şi multiple plăgi provocate de schije a fost transportat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Cel de-al doilea bărbat rănit a fost transportat cu un alt elicopter la Spitalul Judeţean Bacău”, a declarat Andrei Grecu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bacău, Cătălina Creţu, a declarat pentru News.ro că în acest caz a fost deschis dosar penal. ”A fost deschis dosar penal de cercetare sub directa coordonare a procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău”, a precizat Cătălina Creţu.

În acest caz se fac cercetări pentru nerespectarea regimului materialelor explozive, ucidere din culpă şi vatămare corporală din culpă.