Proiectul pentru construirea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, câştigat de Astaldi. Contract de peste 2 MILIARDE DE LEI

Publicat: Vineri, 20 Octombrie 2017 20:53 // Actualizat: Vineri, 20 Octombrie 2017 20:53 // Sursa: romaniatv.net

Asocierea Astaldi SpA - IHI Infrastructure Systems CO. Ltd a câștigat proiectul pentru construirea Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, în valoare de aproape 2 miliarde de lei, fără TVA., cea mai amplă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani.

Asocierea ASTALDI S.p.A. – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS CO. LTD. a fost declarată vineri câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția Podului suspendat peste Dunare în zona Braila, cu o valoare de 1.995.932.260,25 lei, fără TVA.

Durata contractului, care va fi semnat după expirarea perioadei legale de depunere a contestațiilor, este de 48 de luni din care 12 luni proiectare și 36 luni executie.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de 120 luni.

Asocierea ASTALDI S.p.A. – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS CO. LTD. va trebui să proiecteze și să construiască, potrivit contractului Podul suspendat, care reprezintă principala structură a proiectului, două viaducte de câte 110 m lungime, un drum principal cu o lungime de 19,095 km și un drum de legatura cu DN22 (Smardan – Măcin), în lungime de 4,328 km.

Proiectul este cuprins în Master Planul General de Transport al României şi face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investiţii Teritoriale Integrate), finanţabile din POIM 2014 - 2020, Axa Prioritară 2 "Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient".

După ce va fi construit, Podul suspendat de la Brăila se va număra printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrală (1.120 metri).

Podul suspendat, va avea o lungime totală de de 1.974,30 m, o deschidere centrală de 1.120 metri și două deschideri laterale de 489,65 si 364,65 metri. Gabaritul pe verticală al podului va fi de 38 m de la nivelul de inundații maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigație pe Dunăre.

Sistemul de suspendare cuprinde un cablu principal şi tiranţi verticali de legatură între tablier şi cablul principal, iar blocurile de ancorare sunt integrate în teren şi sunt localizate în afara digurilor Dunării.

Laţimea totală a podului suspendat de la Brăila va fi de 31,70 metri. Calea pe pod va avea 22,00 metri şi va fi alcatuită din 4 benzi de circulaţie de câte 3,50 m laţime fiecare, 4 benzi de încadrare de câte 0,5 m laţime, două acostamente de 1,50 m lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de 3,00 m. La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, 2 benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele având laţimi de câte 2,80 m fiecare.

Podul suspendat va fi poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52, pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).

Drumul principal Braila – Jijila. Va avea o lungime de 19,095 Km şi va fi prevazut cu două benzi de circulaţie pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană şi zona de parapete, pana la km 7+940.

Drumul de legatură cu DN22 Smârdan – Măcin, cu o lungime de 4,328 km, va fi prevăzut cu o bandă de circulaţie pe sens. Acest drum urmează să pornească de la km 7+940 al drumului principal (Braila- Jijila) şi se va intersecta cu DN22 (Smârdan-Măcin).

16 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Astaldi Brăila pod suspendat podul suspendat peste Dunare Braila
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 oct 21:19
Răspunde | Votează email 0 email
NIMENI
NI S-A LUAT TOT; INCLUSIV DREPTURILE SI NI S-A SPUS CA NU SUNTEM CINSTITI :SA SE UITE CINEVA LA NOI SA SPUNA DACA POATE CREDE ASA CEVA SI DACA NU E UN PRETEXT PENTRU ABUZURI:DACA NU ERAM CINSTITI AJUNGEAM BINE NU ERAM DE RASUL LUMII-PE NISTE AMARATI ORICINE POATE SA-I CHINUIE SUB PRETEXTUL UNOR MINCIUNI: SE VEDE CA CEI CARE NE CONDUC FAC TOTUL CORECT DE ASTA AU DISTRUS TOT ORASUL: E PRETEXT CA SA CONTROLEZE TOT SI SA SE IMBOGATEASCA; CA ALTFEL NU POTI SA TE PORTI ASA CU UN OM CARE NU ARE NIMIC CAND TU STAI CU SACII CU BANI:
21 oct 16:13
Răspunde | Votează email 0 email
NIMENI
AM INTELES CA DACA CUMPERI NISTE FLORI IN GERMANIA ACESTEA NU EXISTA CA AICI TOTUL E ADANC:MAI ALES NIMENI NU ARE CUM SA SE MARITE CA SOTUL NU POATE SA-I FACA PUBLICITATE LA LIPSA CARIEREI ;LA ESECURILE DE-A LUNGUL INTREGII VIETI; LA SARACIE; LA ACTELE PE CARE NU LE DETINE IN GERMANIA; LA LIPSA DE EXPERIENTA PROFESIONALA; LA DEFECTELE PE CARE SE PRESUPUNE PE CARE LE ARE::::SAU LA CE SA-I FACA PROMOVARE SI S-O AJUTE? AM AJUNS ZERO DE PARCA SUNTEM IN GUANTAS N-AM SAU IN ICH HABE NICHT HANDSCHUHE:
21 oct 16:09
Răspunde | Votează email 0 email
NIMENI
MAI ALES NIMENI NU ARE CUM SA VREA SA SE MARITE-LA CE SA-I FACA PUBLICITATE SOTUL-LA LIPSA CALIFICARILOR; EXPERIENTEI; ACTELOR SI LA INSUUCESUL IN CARIERA? LA CV-URILE TRIMISE TIMP DE 14 ANI REFUZATE? LA DEFECTELE PE CARE SE PRESUPUNE CA LA ARE? LA CE?
21 oct 08:24
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU GEORGETA
IN GERMANIA LE IA APROAPE 50% DIN SALARIU IMPOZIT IAR SALARIILE FEMEILOR SUNT MULT MAI MICI DECAT CELE ALE BARBATILOR DESI IN CONSTITUTIE SCRIE CA DREPTURILE FEMEILOR SUNT EGALE CU CELE ALE BARBATILOR: POATE O SA AJUNG EU IN POLITICA AICIINTR-O ZI CA DOAR CI; NU A ZIS NIMENI CA AS AVEA LIPSURI SA NU POT URCA TREPTELE SCARILOR SPRE VARFURILE POLIICII SA ARAT SI SA FIU EU CINEVA SI SA FAC LUCRURILE MULT MAI BINI:
21 oct 08:02
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU GEORGETA
M-A ANGAJAT DOUA ORE LA UN CENTRU DE MEDITATII;NU; DUPA CARE MI-A ZIS CA NU AM CALIFICARILE NECESARE SI CA NU SUNT CAPABILA SA LUCREZ ACOLO SI A ANGAJAT ELEVI SI STUDENTI:
21 oct 07:45
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU GEORGETA
CELE MAI TARI CAMIOANE ROSII SUNT AICI-AU RECLAME CU DOI TINEREI CARE URCA PE NISTE TREPTE SI PUN BETE PE ELE:LA NOI NU AM VAZUT CAMIOANE CU RECLAME ASA DE AMUZANTE-SAU CU RECLAME CU BATMAN- KEFIRE CU PIERSICI APROAPE INTREGI SI CU DESENE CU FIINTE SI DOVLECI PENTRU SARBATORIREA HALLOWEEENULUI:
21 oct 07:40
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU GEORGETA
E BINE CA SUNT INTERESATE VECINELE DE CINE STA IN BLOC CA SA FACA TOATE LUCRURILE MAI BUNE-CAD IES CU CATEII LA PLIMBRE DISCUTA ADMIRATIV DESPRE STUDENTII LA DIFERITE MESERII CARE S-AU MUTAT LA NOI IN BLOC SI CARE MERG CITIND DIN DOSARELE DE LA CURSURI CHIAR PE STRADA SAU IN MASINI; ASA DE INTERESATI SUNT SA FACA O MESERIE AICI CA SA POATA MUNCI CU TOATE ACTELE IN REGULA CA SA POATA FI ASTFEL PROTEJATI DE LEGE:
21 oct 07:30
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU GEORGETA
SUNT MULTI OAMENI CARE ZIC CA VECINII NU STIU CE FAC ALTI VECINI IN CASA DAR DACA LASI CAPUL IN JOS DE EXEMPLU SE UITA VECINUL CA NU VOR SA FACI GRESELI IN ORAS VOR SA FACI MAI BINE- SA NU MAI CALCI IARBA DE EXEMPLU; CEEA CE E FOARTE GREU DE FACUT SI FOARTE IMPORTANT; SA NU MAI ARUNCI MARGINILE ZIMTATE DE LA HARTII; UNII SE GANDESC LA ACESTE LUCRURI CHIAR SI NOAPTEA; PROBABIL DE ACEEA SUNT LUMINI APRINSE LA UNELE APARTAMENTE NOPTI INTREGI;CA REFLECTEAZA ;GANDESC ; VOR SA DEA SFATURI BUNE CETATENILOR DIN ORAS SI NU SE UITA LA FACTURI CHIAR DACA ACESTEA SUNT DE MII DE EURO; ISI PERMIT SA LE PLATEASCA SI NU E NEVOIE SA FACA ECONOMIE:
21 oct 07:19
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU GEORGETA
AICI EXISTA POSIBILITATEA CA ATUNCI CAND TE MUTI SA PUI IN DOUA CAMIOANE CU REMORCI :INTR-UNA MOBILA SI INTR-UNA BETELE NEGRE CU CIOCANELE DE LA MOBILA VECHE DEJA DEZMEMBRATA-LA NOI NU AM VAZUT ASA CEVA:
21 oct 07:14
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU GEORGETA
AM VISAT CA-MI ZICEA CINEVA CA MA IA IN CASATORIE DE LA UN CLUB IN 14 ZILE SAU IN 14 LUNI; SAU IN 14 ANI:
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.6571
RON
19 Dec
noapte -5 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H