Proteste în Bucureşti: Sute de manifestanţi s-au adunat în Piaţa Victoriei şi în faţa Palatului Cotroceni FOTO

Circa 100 de persoane au demonstrat miercuri, pentru a 11-a zi consecutiv, în fața Palatului Cotroceni, cerând demisia președintelui Klaus Iohannis. Şi în Piaţa Victoriei s-au strâns aproximativ 300 de persoane pentru a protesta împotriva Guvernului.

15 feb. 2017, 17:28

UPDATE ora 23.00 Numărul maxim de persoane care s-au adunat în faţa Guvernului, în cea de a 16-a zi de proteste declanşate după adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale, a fost de aproximativ 300 şi a fost atins în jurul orei 21.00, când manifestanţii au cântat imnul naţional şi au aprins lanternele telefoanelor mobile, potrivit news.ro. Manifestanţii au fluierat şi au scandat: „Demisia”, „DNA să vină să vă ia”, „Jos Guvernul”, „Hoţii”, „Zi de zi aici vom fi”.

Circulaţia s-a desfăşurat normal în Piaţa Victoriei, manifestanţii fiind supravegheaţi de jandarmi. Multe dintre maşinile care au trecut prin zonă au claxonat în semn de susţinere pentru demonstranţi.

––––––––––––––––––––––

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei din Capitală, miercuri seară, şi au protestat împotriva Guvernului Grideanu. A fost cea de a 16-a zi de proteste în fața sediului Guvernului. Echipaje ale Jandarmeriei și Poliției au fost mobilizate în zonă pentru a menține ordinea și liniștea publică.

Şi în faţa Palatului Cotroceni s-au adunat circa 100 de persoane, miercuri seară. Manifestanţii au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Manifestanții au scandat: „Suspendare pentru instigare!”, „DNA, fără cucuvea!”, „Jos Iohannis!”. De asemenea, protestatarii scandează lozinci pro-guvernamentale. În zonă sunt forțe ale Jandarmeriei și Poliției.

Ambele proteste s-au desfășurat fără incidente.

Un nou protest antiguvernamental la care părinţii sunt aşteptaţi cu copiii este anunţat pe Facebook, pentru sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală. Anunţul are loc în contextul în care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi a Adopţiei a solicitat direcţiilor din subordine să comunice dacă şi câte plângeri au fost primite în legătură de persoane care au mers însoţite de copii la protestele din ultima perioadă.