PSD Vaslui solicită convocarea de urgenţă a Comitetului Executiv Naţional al partidului

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că membrii filialei social-democrate au solicitat, vineri seara, convocarea imediată a Comitetului Executiv Naţional, propunând ca acesta să aibă loc lunea sau marţea viitoare, pentru a lămuri situaţia din partid.

12 ian. 2018, 21:40
PSD Vaslui solicită convocarea de urgenţă a Comitetului Executiv Naţional al partidului

„Îmi pare rău că nu mi-a venit mie ideea aceasta, am preluat-o de la membrii de partid, la întâlnirea din seara aceasta în cadrul căreia mai mulţi au solicitat şi mi-au cerut şi mie să-i transmit domnului Liviu Dragnea solicitarea de a convoca imediat Comitetul Executiv Naţional, în zilele următoare – luni, marţi ale săptămânii viitoare, pentru a lămuri situaţia din partid. Am lansat această provocare tutror colegilor din ţară, să vedem cum vor răspunde. Eu cred că ar trebui să se lămurească raporturile dintre Guvern şi partid, să lămurească faptul evident, acum, al rupturii care se profilează şi care riscă să se adâncească şi o autonomizare a premierului în raport cu majoritatea care îl susţin”, a declarat Dumitru Buzatu, potrivit Mediafax.

Întrebat ce soluţie ar trebui să propună această reuniune a CEx pentru a fi depăşit acest moment, liderul PSD Vaslui a precizat că ar trebui să se revină la un dialog normal.

„Soluţia de dorit ar fi fără zguduiri care să producă efecte negative şi ar fi ca să se găsească o cale de revenire la un dialog normal, la o consultare permanentă a Guvernului şi a primului ministru cu partidul şi la respectarea punctelor de vedere ale partidului şi coaliţiei majoritare, pentru că această majoritate l-a susţinut atunci când a fost promovat în calitate de premier. Eu nu cred că premierul poate, fără nicio discuţie în cadrul partidului, a coaliţiei majoritare, să ceară demisia unor miniştri pentru că nu-i mai place. Ne-am putea trezi că primul ministru cere demisia succesiv a miniştrilor care nu-i mai plac”, a adăugat Dumitru Buzatu.