Psiholog, despre tragedia de la Brăneşti: Este vorba despre suicid în care mama ajunge la judecăţi de genul totul sau nimic

Psihologii explică gestul mamei care s-ar fi aruncat în faţa trenului alături de cei trei copii ca fiind vorba despre "suicid altruist în care mama aflată, de regulă, în dispută soţul, cu familia acesteia, ajunge la judecăţi de genul totul sau nimic".

17 aug. 2017, 10:41
Psiholog, despre tragedia de la Brăneşti: Este vorba despre suicid în care mama ajunge la judecăţi de genul totul sau nimic

„Gestul sucidial apare în momente dramatice, în momente de provocări existenţiale cu caracter unic şi personal. Fiecare persoană are istoricul ei în ceea ce priveşte acest gest. Aceste împrejurări externe, înconjurătoare, care realizează presiune se obiectivează catastrofal în momentul în care şi persoana respectivă are dezechilibru emoţional, afectiv, proiecţii pesimiste. Deci este o îmbinare între condiţiile favorizante externe presante şi condiţiile interne, care ţin de personalitate, caracter, temperament. (..)Este vorba despre suicidul altruist în care mama aflată, de regulă, în dispută soţul, cu familia acestuia, ajunge la judecăţi de genul totul sau nimic”, a explicat pentru Mediafax Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

Trei copiii de zece, opt şi trei ani au murit, joi, alături de mama lor, în vârstă de 30 de ani, după ce s-ar fi aruncat în faţa trenului, pe magistrala 800 Bucureşti- Constanşa, în halta Brăneşti. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal pentru a stabili cauzele şi circumstanţele în care cele patru persoane au decedat. Un criminalist al parchetului a ajuns la faţa locului pentru cercetări amănunţite.

Potrivit unor surse, femeia ar fi fost gravidă, însă această informaţie va fi verificată de Institutul de Medicină Legală.

Citeşte şi: O femeie ÎNSĂRCINATĂ şi cei trei copii, MORŢI după ce au fost loviţi de tren. Femeia a scris un BILET de ADIO: „Îmi pare rau…”