Radu Mazăre: Mi-am dat DEMISIA din toate funcţiile pe care le-am deţinut în PSD VIDEO

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, joi seară, la România TV, că în cursul zilei şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţinea în PSD.

19 mart. 2015, 19:05
Radu Mazăre: Mi-am dat DEMISIA din toate funcţiile pe care le-am deţinut în PSD VIDEO

Radu Mazăre a declarat că până în vara lui 2015 nu va mai fi primar în Constanţa şi că joi şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţinea în partidul social democrat.

Nu voi mai fi primar multă vreme. Până în vară nu voi fi mai edil în Constanţa. Astăzi (joi – n.r.) mi-am dat demisia din toate funcţiile pe care le deţineam la partid. Membru de partid încă sunt, altfel pierd funcţia de primar„, a declarat Radu Mazăre la România TV.

Radu Mazăre a reclamat faptul că anchetele desfăşurate de procurori au perturbat atât modul în care funcţionează primăria, cât şi exercitarea mandatului de primar. „DNA m-a hingherit timp de 10 de ani şi poate pe undeva mi-a făcut bine. Din 2005, de când Traian Băsescu i-a trimis la primărie, am fost extraordinar de atent cu orice hârtie, ca să nu fie intepretată. Apropiaţii lui Băsescu sunt acum la ‘beciul domnesc’ pentru că nu s-au ferit să semneze hârtii ce pot fi intepretate (…) În ultimii doi ani, maniera de a ancheta a procurorilor a fost extrem de brutală  şi de dură faţă de apropiaţi. Spre exemplu, a fost chemat viceprimarul şi întrebat: ‘Te-a pus primarul să semnezi? A răsfoit contractul? Era în instituţie când ai semnat?’ Mi-e şi frică să vorbesc cu angajaţii„, a spus Mazăre.

Marți seară, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiției au respins solicitarea procurorilor anticorupție de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului Constanței, Radu Mazăre, după ce acesta a fost reținut în arestul Poliției Capitalei pentru 24 de ore, fiind acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum și două infracțiuni de conflict de interese.

Citeşte şi: DNA: Spăgile date la Primăria Constanţa pentru diverse acte depindeau de rangul funcţionarului