Raluca Prună: Nu am solicitat deschiderea unei anchete la Penitenciarul Rahova

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat că deocamdată nu există suspiciuni referitoare la modul în care ANP a gestionat incendiul de la Penitenciarul Rahova, motiv pentru care nu a cerut deschiderea unei anchete.

05 iul. 2016, 11:02
Raluca Prună: Nu am solicitat deschiderea unei anchete la Penitenciarul Rahova

„Nu am cerut deschiderea niciunei anchete acolo, dar Administraţia Naţională a Penitenciarelor ştie exact ce are de făcut. Am fost informată în timp real. Am ştiut ce se întâmplă din noaptea de 3 iulie. Sunt permanent informată şi la acest moment nu am cerut niciun fel de anchetă. Nu cred că este cazul”, a spus, la Parlament, ministrul Prună.

Ea a explicat că „surse de foc există pentru că multe persoane care se află într-o condamnare în penitenciar fumează, iar legea recent adoptată referitoare la fumatul în spaţiile publice exclude penitenciarele”.

Citeşte şi: Deţinutul care şi-a incendiat celula la Penitenciarul Rahova avea probleme psihice

„Deocamdată nu există suspiciuni cu privire la modul în care ANP a gestionat această chestiune. Dacă vor exista suspiciuni şi chestiuni manageriale imputabile am să cer o anchetă, dar nu e cazul la acest moment”, a adăugat Prună.

Un incendiu a izbucnit duminică seara la Penitenciarul Rahova, după ce un deţinut a dat foc celulei în care se afla. Incendiul a fost stins de către angajaţii penitenciarului, iar 67 de deţinuţi din celulele învecinate au fost evacuaţi.