RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul ÎNCORONĂRII noului „rege al romilor”. Cine va fi urmaşul lui Florin Cioabă

Scandal pe încoronarea noului rege al romilor. Lideri ai mai multor comunităţi de romi din ţară şi străinătate s-au adunat pentru a decide cine va fi urmaşul lui Florin Cioabă. Cei mai mulţi au votat pentru Dorin, fiul cel mare, dar au fost şi voci care l-au vrut pe băiatul cel mic, Daniel. Potrivit România TV, până la urmă romii vor avea doi regi.

23 aug. 2013, 08:33
RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul ÎNCORONĂRII noului „rege al romilor”. Cine va fi urmaşul lui Florin Cioabă

După dezbateri aprinse, consiliul ar fi votat ca Dorin Cioabă să devină noul rege al romilor. Cu toate acestea, au fost voci care l-au propus pe Daniel Cioabă drept rege al romilor.

Dorin Cioabă va fi viitorul rege al romilor. Au mai fost discuţii, dar prin tradiţia pe care o au romii, moştenirea se cuvine primului născut„, a spus Rudolf Stancu, reprezentantul romilor din Banat.

Pe de altă parte, sunt şi voci care spun că romii vor avea doi regi. Fiul cel mare al lui Florin Cioabă, Dorin, va fi regele internaţional, iar fiul cel mic, Daniel, va fi regele romilor din România.

S-a stabilit ca băiatul cel mai mic să rămână rege în locul tatălui său, iar cel mai mare rămâne rege internaţional al romilor. Unul este regele internaţional, iar unul este al României. A fost o şedinţă internaţională şi cu liderul din Piatra Neamţ, Stănescu Victor, şi cu domnul Burcea şi toată lumea. Asta am stabilit. Coroana rămâne originală a regelui Cioabă şi coroana internaţională se va face din salbele originale care posedă tot din valoarea lui Florin Cioabă şi mama lor a zis să mai facă o coroană”, a declarat, la România TV, Ferdinand Stănescu, bulibaşa.

Decizia a stârnit nemulţumirea unor lideri ai romilor.

Nu se poate să fie doi regi, căci nu vrem să ne defăimăm şi să ne facem de râs. Am căutat să ducem standardele familiei regale pe făgaş şi nu vrem să denaturăm„, a spus Rudolf Stancu.

Spiritele s-au calmat într-un final şi, de dragul unităţii etniei, toţi liderii au căzut de acord să existe doi regi.

A fost un fel de congres extraordinar, toată adunarea din România şi am decis toţi ca să nu intervină alte probleme, i-am votat pe cei doi fraţi„, a precizat Mihai Gheorghe, lider al romilor.

Dorin Cioabă nu a avut emoţii în ceea ce priveşte succesiunea la tron.

„Trebuie ca cei prezenţi în curte să spună cu toţii „A murit regele, trăiască regele”. După aceea mă voi ocupa de preluarea sarcinilor tatălui meu. Nu este un testament scris, ci este un testament pe care eu l-am discutat cu mama mea, un testament nescris şi anume că fiul cel mare primeşte titlul, iar fiul cel mic moşteneşte averea, aşa că şi în acest caz fratele meu e moştenitorul averii, iar eu sunt moştenitorul coroanei”, a declarat Dorin Cioabă.

Florin Cioabă este condus vineri pe ultimul drum. „Regele ţiganilor” va avea parte de o înmormântare demnă de un lider al etniei: peste 5000 de oameni, un car mortuar şi coruri care vor cânta melodii religioase. Slujba de înmormântare a lui Florin Cioabă va fi organizată în curtea casei acestuia, unde va fi amplasată o scenă pe care invitaţii îşi vor rosti mesajele, apoi va fi citit testamentul, după care cortegiul funerar, care va fi deschis de un car alegoric, va pleca spre cimitir. Înainte ca Florin Cioabă să fie înmormântat, Dorin Cioabă va deveni noul „rege al romilor”.