Răsturnare de situaţie în cazul poliţistului spintecat cu sabia. Agresorul susţine că poliţiştii nu au respectat procedurile legale

Bărbatul din Suceava care a lovit un poliţist cu sabia încearcă să convingă anchetatorii că totul a fost o confuzie. Bărbatul spune că a crezut că a fost atacat de rivali. Mai mult, el acuză poliţiştii care i-au intrat în casă că nu au respectat procedurile legale

RomaniaTV.net
15 dec. 2017, 07:37
Răsturnare de situaţie în cazul poliţistului spintecat cu sabia. Agresorul susţine că poliţiştii nu au respectat procedurile legale

Bărbatul care l-a ranit cu sabia pe poliţistul din Suceava susţine în continuare în faţa anchetatorilor faptul că a crezut că este atacat de rivalii care vor să-l omoare.Mai mult, avocatul său susţine faptul că polițiștii nu ar fi respectat procedurile în astfel de cazuri, iar cel puțin o parte dintre ei nu au avut echipamentul de protecție, ceea ce este, de altfel, adevărat.

„Cu aproximativ două-trei zile înainte de a se produce incidentul nefericit, Huţuleac Alexandru a primit ameninţări cu moartea şi cu violenţă asupra familiei şi asupra locuinţei sale. În tot acest timp, Huţuleac Alexandru nu a ştiut că la uşa se află poliţia, ci a crezut că este atacat şi familia sa este pusă în pericol”, au transmis membrii familiei, potrivit monitorulsv.ro.

„Mai arătăm că era întuneric beznă, nu era lumină, nici în încăpere şi nici afară nu era o sursă de lumină, nu s-a putut vedea nimic. Împrejurare în care în tot acest timp el a crezut că la uşa sa sunt persoane care vor să-i pună viaţa în primejdie şi să-i pună în pericol familia”, mai spun membrii familiei.

Alexandru Huţuleac este un apropiat al clanului Corduneanu, după cum reiese de pe pagina lui de Facebook. El s-a pozat cu membrii clanului la mănăstirea Voroneţ şi la restaurant.

Alexandru Huţuleac a fost arestat şi în iulie 2016, alături de alte persoane, sub acuzaţia că au pus bazele unei reţele de trafic de droguri ce alimentau cu etnobotanice peste 300 de tineri din Suceava.

Un ofiţer din trupele speciale a fost rănit grav cu o sabie marţi dimineaţă, în timpul unor percheziţii la Rădăuţi. Poliţistul a fost dus de urgenţă la Spitalul Judetean Suceava unde medicii au reusit stabilizarea acestuia, dar gravitatea rănii suferite la cap impune o interventie chirurgicala complexă. De aceea, s-a decis ca poliţistul să fie transferat la Spitalul Clinic de Urgență „Nicolae Oblu” din Iaşi.

Citeşte şi Ofiţer din trupele speciale, tăiat cu sabia în timpul unor percheziţii la Rădăuţi. Poliţistul a fost transferat la Iaşi