Război în Siria: Lupte violente la Alep după expirarea armistiţiului

Lupte violente între forțele regimului de la Damasc și rebeli au izbucnit sâmbătă în orașul Alep (nord), la scurt timp după expirarea unui armistițiu decretat de Rusia, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

22 oct. 2016, 18:56
Război în Siria: Lupte violente la Alep după expirarea armistiţiului

Tiruri de artilerie și ciocniri violente au fost semnalate în mai multe cartiere de-a lungul liniei de front în acest oraș divizat din 2012 între zone ținute de regimul președintelui Bashar Al-Assad în vest și cartiere sub controlul rebelilor în est, a precizat OSDO care dispune de o vastă rețea de surse în Siria devastată de război.

Un corespondent al agenției France Presse aflat în cartierele rebele din Alep a confirmat că au fost auzite tiruri de artilerie.

OSDO nu a putut prezenta niciun bilanț deocamdată. După ce, de la 22 septembrie, și-a intensificat bombardamentele asupra zonelor rebele din Alep, fiind ulterior acuzată de crime de război, Rusia, aliat al regimului sirian, a decretat o pauză „umanitară” de trei zile care s-a încheiat sâmbătă la orele 19.00 (16.00 GMT).