Răzvan Burleanu a schimbat sigla încălcând statutul FRF. Riscă acuzaţia de ABUZ ÎN SERVICIU

FRF a anunţat, vineri, o rebrendurire a siglei, o dată cu un nou model de echipament al echipelor naţionale, în speranța că astfel își va crește veniturile din vânzarea tricourilor. Noul simbol va apărea pe tricouri încă de la următorul meci, amicalul România - Turcia, programat, joi, de la ora 20:15, la Cluj-Napoca.

03 nov. 2017, 15:05
Răzvan Burleanu a schimbat sigla încălcând statutul FRF. Riscă acuzaţia de ABUZ ÎN SERVICIU

Modificarea siglei s-a făcut însă nerespectând statutul FRF. În statut se specifică faptul că sigla nu poate fi modificată fără acordul membrilor Adunării Generale, scrie Libertatea.

„Este o încălcare flagrantă a statutului, iar încă de la primul meci, FIFA și UEFA ar putea reacționa, dacă un club afiliat va face plângere, pentru că n-a fost consultat. Să nu respecți o prevedere dintr-un statut aprobat de către o instanță civilă se numește abuz în serviciu. O plângere la Parchet, făcută de către un club membru, ar rezolva problema”, a specificat un personaj din fotbal, bun cunoscător al regulamentelor, pentru sursa citată.

Naţionala României va avea un nou echipament. Pe stema FRF apar, în premieră, bourul şi acvila FOTO

FRF a modificat statutul în 2014, la puțin timp după ce actuala conducere a venit la putere. Şi vechiul, din 2011, dar și noul statul prevăd, la Capitolul 1 – Prevederi Generale – la Articolul 5 – Însemne: „Marca verbală și figurativă FRF este înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, în condițiile legii; 2. Emblema FRF poate fi modificată numai prin hotărâte a Adunării Generale a FRF”.