Răzvan Burleanu, în război cu cluburile din Liga 1. Taxa pe solidaritate ar putea fi introdusă obligatoriu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Liga Profesionistă de Fotbal s-a grăbit să voteze împotriva principiului solidarităţii, luna trecută, însă acesta se va aplica dacă Adunarea Generală a FRF îl va aproba.
Filip Stan
04 mai 2017, 10:02
Răzvan Burleanu, în război cu cluburile din Liga 1. Taxa pe solidaritate ar putea fi introdusă obligatoriu

Am văzut că cei de la LPF s-au grăbit să voteze. Pe 27 mai avem Adunare Generală şi se va vota. Nu ştiu dacă le place sau nu celor din Liga I, dar Adunarea Generală este forul suprem al fotbalului românesc şi chiar dacă le va plăcea sau nu, principiul solidarităţii nu va dispărea din fotbalul european„, a afirmat Răzvan Burleanu.

Întrebat cum va implementa acest proiect în condiţiile în care câteva cluburi din Liga I sunt în insolvenţă şi este vorba de un contract comercial din care federaţia nu face parte, Răzvan Burleanu a spus: „Dacă Adunarea Generală va vota propunerea, acest proiect va fi aplicat. Avem toate pârghiile regulamentare să implementăm acest lucru. Eu cred că fiecare în sinea lui, dintre cei din Liga I, consideră că e un principiu echitabil. Dacă nu voi reuşi să-i conving pe cei din Liga I vă asigur că toţi cei din liga a doua sunt deja convinşi„.

Citeşte şi Cluburile din Liga 1 nu-s de acord să dea bani pentru solidaritate. Prunea: E o manevră comunisto-securistă

Răzvan Burleranu a răspuns şi criticilor preşedintelui executiv al CSM Poli Iaşi, Florin Prunea, a declarat că ideea FRF reprezintă o manevră „comunisto-securistă” pentru a învrăjbi lumea fotbalului românesc şi a făcut referiri la banii încasaţi de şeful federaţiei. „Dacă domnul Prunea crede că veniturile mele sunt mai mari decât ale lui, sunt dispus să facem schimb pentru ultimele şase luni şi diferenţa să o investim la echipele de copii şi juniori de la Poli Iaşi„, a spus Burleanu.

Nu vorbim doar de o identitate vizuală, ci de impunerea unor branduri. Logo-urile sunt doar semne şi simboluri şi nu ne vom referi doar la imaginea vizuală, am avut asistenţă din partea UEFA în privinţa acestui proiect. Aceste noi poveşti trebuiau să se bucure de susţinerea echipelor din liga a doua şi a treia şi am avut întâlniri cu reprezentanţii din cele două eşaloane, care au fost în unanimitate pentru susţinerea celor două branduri. Pentru un succes pe termen lung ai nevoie de consolidarea brandului„, a spus Burleanu.

El a menţionat că din această săptămână vor fi celebrate toate echipele campioane de la nivelul ligilor a treia şi a doua. „E normal să apreciem performanţa. Acest proiect a fost susţinut financiar de UEFA, costurile nu le ştim pentru că s-a lucrat cu experţi care au consolidat branduri puternice din Europa„, a mai afirmat şeful FRF.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Alertă pentru toți utilizatorii Gmail. Mesajul care trebuie șters de urgență. Poate aduce probleme mari dispozitivului
Capital.ro
ROMÂNII CONTROLAȚI la buzunare. Decizia drastică se pregătește în România
Playtech.ro
HORROR! Așa arăta Lavinia Pîrva în tinerețe. Pozele trebuie INTERZISE, sigur te SPERII
DailyBusiness
Atenție șoferi! Restricții de trafic pe aceste drumuri de Ziua Copilului
Adevarul
Mii de tineri ruși mor în războiul din Ucraina. Familia unui soldat de 18 ani ucis pe front: „Abia aștepta să se înroleze”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Încă o mare lovitură dată de Netflix. Filmul face furori în România
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
wowbiz.ro
Scene cutremurătoare la morgă, după ce părinții Raisei au mers să ridice trupul neînsuflețit al micuței: "În loc să-mi îmbrac copilul de viu, mi-l îmbrac de mort"
Cancan.ro
Incredibil! Gestul golănesc făcut de Iancu Sterp, după ce a pierdut cu Zanni în finala Survivor All Stars
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Ce prețuri au alimentele în Ucraina, pe timp de război! Zece ouă costă doar 4 lei, iar în România costă 10! Cât costă un deodorant la ucraineni
Capital.ro
ILEGAL pentru toți românii cu TELEFOANE mobile. Se aplică din 9 iunie, ora 07:00
StirileBZI
Creșterea salariului minim va duce la un val de scumpiri. Experții spun că este un efect de domino
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Cum poți verifica VECHIMEA ÎN MUNCĂ și contribuțiile plătite pentru pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'