RCA: Scandalul ASF scumpește asigurările. VEZI TARIFE RCA 2014

Punerea celei mai mari companii locale sub administrare specială precum și devoalarea "indulgenței“ exagerate de care arbitrul pieței asigurărilor a dat dovadă ani de zile ar trebui să conducă la o schimbare abruptă de strategie în cazul celor trei-patru societăți care vând la prețuri cu mult sub media pieței.

02 apr. 2014, 09:42
RCA: Scandalul ASF scumpește asigurările. VEZI TARIFE RCA 2014

RCA: Teama de lege și aplicarea întocmai a acesteia vor însemna majorări de capital, dar și creșterea rezervelor de daună și a primelor cedate în reasigurare, scrie capital.ro. Toate aceste operațiuni de „curățare” vor duce la scăderea riscului de neplată, însă toate vin cu un cost. Pentru client, o piață mai sigură înseamnă prețuri mai mari. Capital îți arată de ce scenariul unei dublări de prețuri pentru anumite categorii de asigurări este mai mult decât plauzibil în acest moment.Cine plătește prețul „curățeniei” din asigurări.

Citeşte şi Cutremur în Asigurări: După ASTRA, OMNIASIG are probleme, i se cere insolvenţa!

Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) se va scumpi cu cel puțin 20%-25% anul acesta, în principal ca efect al măsurilor dure luate în ultimele luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Punerea Astra Asigurări sub administrare specială și, implicit, schimbarea strategiei de piață a celei mai mari societăți de asigurare din România echivalează cu eliminarea unuia dintre cei trei jucători care au practicat prime de asigurare cu mult sub nivelul mediu al pieței. Mai mult, Euroins, o altă societate recunoscută ca având prețuri foarte mici, se află în vizorul ASF și a anunțat și o majorarea semnificativă de capital.

Nu în ultimul rând, Carpatica Asig, societatea care completeză grupul firmelor ce domină, ca volum al contractelor, zona asigurărilor RCA și a celor de locuință, este zguduită de problemele penale ale patronului și ale unor foști directori și membri ai Consiliului de Administrație. Niciuna dintre cele trei nu își va mai permite să mizeze pe prime de asigurare cu mult sub media pieței fără a risca fie pierderi uriașe, fie noi sancțiuni.

Citeşte şi Dan Radu Ruşanu, reţinut de DNA. Şeful ASF, urmărit penal pentru favorizarea infractorului

RCA mai sigur, adică întotdeauna mai scump

Explicația fenomenului este simplă și o regăsim chiar în concluziile ASF, respectiv, DNA. Toate cele trei societăți au fost acuzate că, în diferite forme, au înregistrat deficite în ceea ce privește constituirea de rezerve ori plasarea în reasigurare. Cu alte cuvinte, cele trei își permiteau să vândă mai ieftin decât restul jucătorilor și pentru că puneau deoparte pentru eventualele daune ce urmau a le plăti mai puțini bani decât cere legea. Erau mai ieftine, dar mai puțin sigure. În cazul Astra, de exemplu, daunele erau subestimate cu mai bine de 40%, potrivit raportului ASF, iar în cazul Carpatica Asig, rechizitoriul DNA vorbește de o acoperire de doar 40% prin reasigurare. Prima dintre cele trei care a anunțat că își va majora capitalul (practic, și-l dublează) este Euroins, societatea care anul trecut și-a pierdut temporar dreptul de a mai vinde RCA tocmai pentru că avea probleme cu plata daunelor. Cel mai probabil, îi va urma Astra, despre care raportul ASF spune că ar avea nevoie de un plus de capital de circa 70 de milioane de euro. O astfel de majorare înseamnă costuri suplimentare pentru asigurător, iar aceste costuri vor trebui recuperate de la clienți. „Dacă Astra şi celelalte companii care practică tarife mici vor fi nevoite să îşi majoreze capitalul cu o sumă foarte mare, în urma acţiunilor ASF, piaţa ar putea suporta o creştere de 20% a tarifelor”, spune Bogdan Andriescu, președintele uniunii reprezentative a brokerilor din asigurări.

Analiza prețurilor practicate de cele trei societăți care, de altfel, anul trecut au adunat peste 60% din numărul total de contracte RCA, arată că ele erau și cele care își asumau riscurile cele mai importante, alegând să coteze la prețuri mici pe zonele cu riscul cel mai ridicat, cum ar fi tinerii sub 30 de ani, taximetriștii sau șoferii care locuiesc și conduc în orașe cu o densitate ridicată a traficului. Aceste categorii de clienți care, oricum, erau mult dezavantajate de simpla încadrare în zona respectivă de risc vor avea, astfel, cel mai mult de suferit.