Reacţia lui Hagi după ce a fost acuzat de un transfer fictiv şi de trimiterea unui milion de euro într-un off-shore

FC Viitorul, club patronat de Gheorghe Hagi, precizează, într-un comunicat, că înţelegerea cu compania malteză Dito Trading and Consulting Limited, prin care gruparea română a plătit un milion de euro comision la transferul fundaşului Cristian Manea la Apollon Limassol, a fost introdusă în TMS, platforma online a FIFA de înregistrare a transferurilor.

05 dec. 2016, 14:53
Reacţia lui Hagi după ce a fost acuzat de un transfer fictiv şi de trimiterea unui milion de euro într-un off-shore

Acest transfer s-a realizat oficial şi legal în conformitate cu reglementările sportive internaţionale (…) În articolul (n.r. – din Gazeta Sporturilor) de astăzi (5 decembrie 2016) apar elemente noi legate de transferul lui Cristian Manea. Acest transfer s-a realizat oficial şi legal în conformitate cu reglementările sportive internaţionale, toate documentele prezentate fiind înregistrate în sistemul TMS (implementat de FIFA) şi confirmate şi acceptate de către federaţiile de fotbal din România şi Cipru.

Printre aceste documente se numără şi contractul dintre FC Viitorul SA şi compania malteză Dito Trading and Consulting Limited. În baza acestui document oficial clubul nostru a efectuat către firma malteză o plată în conformitate cu reglementările naţionale şi europene (declaraţia 390). Conform acestor reglementări, facturile emise de către o parte privind tranzacţiile intracomunitare se declară la autorităţile fiscale din ambele ţări, realizându-se astfel un control încrucişat.

Citeşte şi Gică Hagi, implicat într-un scandal IMENS. Transfer FICTIV şi bani trimişi într-un OFF-SHORE

Legat de valoarea sumei achitate, menţionăm că nu există procente fixe, ci numai recomandări ale FIFA. Menţionăm că, atât clubul FC Viitorul, cât şi patronul lui, dl. Gheorghe Hagi, nu au avut şi nu au nici un fel de relaţii cu compania respectivă, cu excepţia contractului menţionat.

Decizia clubului nostru s-a bazat pe analiza ofertei de piaţă şi a cotei jucătorului la acel moment. S-a obţinut astfel o sumă record pentru un jucător de 17 ani din fotbalul românesc. Jucătorul însuşi s-a ales cu un salariu mult mai mare decât cel avut la clubul nostru (lucru agreat împreună cu el şi părinţii săi (…) dorim să asigurăm întreaga opinie publică de faptul că întotdeauna clubul nostru a lucrat şi va lucra numai oficial„, se arată în comunicatul clubului din Ovidiu.

Gheorghe Hagi, patronul clubului Viitorul, a plătit un milion de euro comision unei firme din Malta din suma de 2,5 milioane de euro încasată pentru transferul jucătorului Critian Manea de la gruparea constănţeană la Apollon Limassol, informeză Gazeta Sporturilor, care a intrat în posesia unor contracte din dosarul Football Leaks, ce cuprinde peste 18 milioane de documente, cercetate în ultimele 7 luni de 60 de jurnalişti strânşi în consorţiul European Investigative Collaborations.

Cristian Manea a ajuns la Mouscron în vara anului 2015, după ce a mai evoluat un an la FC Viitorul.