REACŢIA lui Vasile Blaga după demisia Monicăi Macovei: Oricum urma să fie RADIATĂ din partid

Vasile Blaga, liderul PDL, a declarat, marți, că nu se bucură de demisia Monicăi Macovei din PDL,  dar a arătat că oricum aceasta urma să fie radiată din rândurile membrilor partidului.

02 sept. 2014, 10:29
REACŢIA lui Vasile Blaga după demisia Monicăi Macovei: Oricum urma să fie RADIATĂ din partid

Nu mă bucur de plecarea nimănui din partid şi spun asta de ani de zile. Doamna Monica Macovei avea de ales până la urmă. Dacă nu și-ar fi dat demisia și și-ar fi înscris candidatura, urma să fie radiată din partid. Avem un statut pe care-l respectăm cu toţii. Dacă dorea să participe, în primul rând în competiţia internă din partid, se putea înscrie, iar dacă ar fi câştigat se putea înscrie şi în competiţia din ACL. Cred că noi ne-am desemnat în cel mai democratic mod cu putinţă candidatul la preşedinţie şi acesta este Klaus Iohannis pe care-l vom sprijini cu toţii’„, a spus Vasile Blaga, la B1TV.

CITEŞTE ŞI Monica Macovei şi-a dat DEMISIA din PDL

În ceea ce priveşte acuzele Monicăi Macovei referitoare la înţelegerile dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta şi Klaus Iohannis şi Dan Voiculescu şi confuzia indusă în PDL ca urmare a desemnării edilului Sibiului candidat la alegerile prezidenţiale, Blaga a subliniat că toate deciziile au fost luate de forurile competente.

‘Indiferent cine pleacă din partid găseşte motive. (…) Toate deciziile au fost luate de către forurile competente ale partidului, partid care evident a apreciat-o totdeauna pe Monica Macovei şi a susţinut-o de câte ori a fost nevoie cu toate forţele. Să nu uităm ultima campanie de europarlamentare”, a adăugat Blaga.

Referindu-se la posibilitatea ca grupul PPE să piardă un membru, copreşedintele ACL a opinat că Monica Macovei nu va dori să plece din grupul respectiv.

Sunt curios, dar nu cred că Monica Macovei va dori să plece din PPE, unde tot PDL a făcut toate eforturile, pentru că şi acolo este un algoritm, ca să aibă conducerea unei comisii. Nu doresc slăbirea PPE, dimpotrivă. Poziţia a fost ocupată de dânsa ca europarlamentar al PDL”, a mai spus Blaga.

Candidatul independent la alegerile prezidențiale Monica Macovei a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că și-a dat demisia din PDL.

„Astăzi demisionez din PDL. Nu este un gest pripit, am reflectat mult la această decizie. Cred că ceea ce se întâmplă azi în PDL este greşit şi din acest motiv am decis să demisionez. Se fac în PDL tot felul de înţelegeri de la o zi la alta, ne-am trezit cu un candidat care nu este al PDL, care nu a prezentat o viziune pentru România, care nu a avut niciodată ca prioritate statul de drept, nu a făcut niciodată nimic în mod real pentru aceste valori în care eu cred”, a spus Macovei.

CITEŞTE ŞI  Vasile Blaga: Dacă Monica Macovei va candida ca INDEPENDENT, va fi RADIATĂ automat din PDL VIDEO