Mircea Lucescu, contrat de preşedintele Turciei. Ce i-a transmis Recep Tayyip Erdogan

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a reacţionat după ce Mircea Lucescu a solicitat de urgenţă ca în campionatul intern să fie limitat numarul fotbaliştilor străini.

13 nov. 2017, 14:26
Mircea Lucescu, contrat de preşedintele Turciei. Ce i-a transmis Recep Tayyip Erdogan

Recep Tayyip Erdogan i-a transmis lui Mircea Lucescu faptul ca aceasta problema nu poate fi rezolvata peste noapte, intrucat multi fotbalisti straini au contracte. Erdogan a precizat ca, cel mai probabil, limitarea va fi introdusa din 2019.

„Multi fotbalisti straini sunt sub contract pana la finalul sezonului 2018/2019. Federatia Turca de Fotbal trebuie sa rezolve aceasta problema cu cluburile dupa 2019”, a spus Erdogan, potrivit Anadoly Agency.

Apoi, Erdogan a mentionat ca sustine solicitarea facuta de Mircea Lucescu deoarece poate ajuta nationala Turciei: „Nu sunt impotriva jucatorilor straini, cand vorbim despre acei fotbalisti care au contribuit la multe lucruri din fotbalul turc. Totusi, un fotbalist trebuie sa se pregateasca de echipa nationala avand mai multe minute la echipa de club. Cu cat va juca mai mult, cu atat va avea mai multe sanse sa fie chemat la nationala Turciei”.

In actualul regulament se prevede ca echipele din Turcia au doar obligatia sa aiba in lot 7 jucatori autohtoni, insa pot incepe meciurile cu 11 straini.