RECORD MONDIAL pentru cea mai mare ceaşcă de cafea câştigat de Honduras

Honduras a doborât recordul mondial deţinut anterior de Anglia pentru cea mai mare ceaşcă de cafea, a anunţat guvernul ţării.

01 dec. 2018, 13:33
RECORD MONDIAL  pentru cea mai mare ceaşcă de cafea câştigat de Honduras

Şeful statului, Juan Orlando Hernandez, a prezidat ceremonia de prezentare a ceştii cu 18.000 de litri de cafea, eveniment desfăşurat într-un parc din San Sebastian (vest).

Potrivit unui comunicat guvernamental, precedentul record mondial Guinness a fost stabilit în decembrie 2012 în Londra, cu o ceaşcă de 13.200 de litri de cafea.

Nouă sute de persoane au băut din ceaşca gigantică, Honduras doborând astfel şi recordul pentru cei mai mulţi participanţi la o degustare de cafea, deţinut anterior de oraşul mexican Puerto Vallarta (491 de consumatori).

Citeşte şi Cum să faci cafeaua perfectă la ibric. Nu vei mai vrea altă reţetă

Preşedintele Honduras solicită o mai bună remunerare a producătorilor. Pentru o ceaşcă de cafea vândută cu 5 dolari în New York, producătorul nu primeşte decât doi cenţi, susţine şeful statului.

Honduras are 120.000 de producători de cafea, care cultivă peste 250.000 de hectare în 16 dintre cele 18 departamente ale ţării. Majoritatea fermelor deţin mai puţin de cinci hectare.

Al cincilea cel mai mare producător de cafea din lume şi cel mai important din America Centrală, Honduras a exportat peste 432 de milioane de kilograme de cafea în ultimul sezon, 2017-2018.