Referat DNA: Liviu Dragnea şi Alina Bica ar fi încercat să-l salveze pe milionarul Ioan Niculae

Informaţii uluitoare, ținute în sertar la DNA, prezintă o presupusă implicare a lui Liviu Dragnea în ascensiunea Alinei Bica şi despre intervenţiile sale directe în actul de justiţie. Aceasta ar putea fi una dintre explicațiile atitudinii politice din ultima vreme a fostului președinte executiv al PSD.

RomaniaTV.net
13 iul. 2015, 20:40
Referat DNA: Liviu Dragnea şi Alina Bica ar fi încercat să-l salveze pe milionarul Ioan Niculae

Într-un referat al procurorilor, este descrisă complicitatea dintre Liviu Dragnea şi Alina Bica pentru salvarea magnatului Ioan Niculae.

„În cursul anului 2013, mai exact după numirea în funcţia de procuror-şef DIICOT a numitei Bica Alina Mihaela, între aceasta şi Dragnea Nicolae Liviu, vicepremier al Guvernului României, au avut loc mai multe întâlniri la sediul firmei TAWIL, situat în Bucureşti, pe strada Mareşal Alexandru Constantinescu, nr 22. Dragnea a precizat că el ar fi de profesie inginer şi nu s-ar pricepe la justiţie şi doreşte să fie consiliat de către Bica. În acelaşi context, Dragnea i-a cerut procurorului-şef DIICOT să-l sprijine pe Ioan Niculae, inculpat într-un dosar al DIICOT, în sensul de a rezolva în mod favorabil dosarul acestuia sau, dacă nu se putea repede, să întârzie soluţionarea lui până după alegerile prezidenţiale, mai exact până la sosirea unui moment politic favorabil. Pentru acest serviciu, Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmând a fi luaţi de la Ioan Niculae şi ulterior înmânaţi magistratului. Totodată, Dragnea a promis că o va sprijini să obţină funcţia de procuror general al României în scopul celor mai sus arătate”, se arată în referatul DNA.

Procurorii DNA descriu în amănunt modelul conspirativ prin care vicepremierul Guvernului şi procurorul-şef al DIICOT ţineau legătura.

Legătura dintre Dragnea Nicolae Liviu şi Bica Alina Mihaela se ţinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de încredere sau şofer al lui Dragnea şi celălalt la Bica. Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul în care se stabileau întâlnirile dintre cei doi, respectiv între omul de încredere al lui Dragnea şi Bica, aceasta se deplasa în zona „Rondul Francis” aflat pe strada Ghe. Brătianu şi de acolo era preluată de şoferul lui Dragnea şi dusă la sediul firmei TAWIL, unde o aştepta Dragnea”, se mai arată în referatul DNA.

În timpul anchetei penale, al cărui subiect era Ioan Niculae, Alina Bica ar fi intervenit şi ar fi făcut presiuni asupra procurorului de caz pentru a nu mai monitoriza un număr de telefon pe care îl utiliza Liviu Dragnea pentru a ţine legătura cu ea.

„Procurorul de caz în cauza care-l priveşte pe Ioan Niculae, cu care Alina Bica nu se află în relaţii bune, a solicitat în timpul şi în interesul urmăririi penale un document unei firme care trebuia să arate cine era utilizatorul unui anumit număr de telefon. Acel număr de telefon ar fi aparţinut chiar lui Liviu Dragnea şi acesta, neştiind ce răspuns să ofere firma intervievată, i-a cerut sfatul Alinei Bica. Aceasta i-a indicat lui Liviu Dragnea ca firma să răspundă că era telefonul unui angajat. Ulterior, Alina Bica şi-a dat seama că vocea îi aparţinea lui Liviu Dragnea şi putea fi recunoscută, motiv pentru care a făcut presiuni asupra procurorului de caz să renunţe la solicitare sau să găsească o soluţie şi să nu se mai lege de acest număr de telefon, în scopul de a nu-l mai implica pe Liviu Dragnea”.

Unica reacţie a lui Liviu Dragnea, după primele dezvăluiri pe această temă, a fost că nu o cunoaste pe Alina Bica şi că nu are atribuţii în domeniul justiţiei.