„Regele cocainei” a fost prins după 23 de ani de căutări. Unde se afla liderul Ndragheta

Rocco Morabito, cel mai căutat mafiot italian, a fost prins luni, în Uruguay, după 23 de ani de căutări.

05 sept. 2017, 07:30
„Regele cocainei” a fost prins după 23 de ani de căutări. Unde se afla liderul Ndragheta

Rocco Morabito locuia într-o vilă luxoasă din Punta del Este, iar după ce l-a arestat poliţia i-a confiscat 13 telefoane mobile, o armă de calibrul 9 mm, 41.000 lire sterline cash şi un Mercedes coupe. În momentul în care a fost prins, mafiotul italian, care are acum 51 de ani, se afla într-un hotel din Montevideo.

Rocco Morabito, supranumit „regele cocainei din Milano”, a fost condamnat în 1994 în Italia, la 30 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de importul unei tone de cocaină. Poliţia l-a prins abia acum, având informaţii că trăieşte sub un nume fals, foloseşte un paşaport brazilian şi locuieşte într-o vilă de lux, cu piscină proprie, în stațiunea litorală Punta del Este. Soţia lui Morabito, care avea paşaport portughez şi susţinea că este născută în Angola, a fost de asemenea reţinută pentru scurt timp.

Pista care i-a condus pe poliţişti către Rocco Morabito a fost unul dintre copiii săi, care a fost înregistrat sub numele său real la o şcoală publică din Uruguay. Până atunci se crezuse că mafiotul fugise în Brazilia.