Regele Mihai I, în stare gravă. Cine sunt femeile care îl îngrijesc pe Regele la reşedinţa din Elveţia

Regele Mihai I este în permanenţă îngrijit de două măicuţe românce. Ele aparţin Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului, singura mănăstire românească din Elveţia, coordonate de măicuţa Antonia. 

RomaniaTV.net
10 nov. 2017, 09:50
Regele Mihai I, în stare gravă. Cine sunt femeile care îl îngrijesc pe Regele la reşedinţa din Elveţia

Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului are o istorie zbuciumată. A fost creat de maica Antonia în iulie 2013. Măicuţele s-au instalat provizoriu în singurul loc găsit liber, în localurile unei foste mănăstiri catolice. După doi ani, au fost nevoite să părăsească locul pentru că acesta a fost transformat în adăpost pentru azilanţi. Au urmat vremuri grele pentru măicuţe, care au găsit adăpost într-un spaţiu închiriat, de trei ori mai mic decât precedentul. La începutul anului au început negocierile pentru cumpărarea unui spaţiu mai mare, situat în apropiere, părăsit de ceva timp şi care a avut destinaţia de sanatoriu. Obştea ajută cum poate pe oricine. Astfel pe site-ul parohiei este postat un anunţ că românul sărman, care se află în trecere prin zonă şi vrea un loc unde să se odihnească sau are nevoie de merinde poate găsi aici, la Mânăstirea Acoperământul Maicii Domnului.

Aşa încât nu este de mirare, că, atunci când starea regelui Mihai I s-a înrăutăţit, măicuţele au sărit din nou în ajutor şi două dintre ele au fost detaşate lângă Regele Mihai I, pentru a-l veghea zi şi noapte.

Vă reamintim că Regele Mihai I şi familia regală trec prin momente grele. Starea Regelui Mihai I s-a agravat, a anunţat luni Casa Regală a României. Regele Mihai I, care a împlinit 96 de ani pe 25 octombrie 2017, suferă de cancer de piele și leucemie cronică. 

Principesa Moștenitoare Margareta s-a dus în Elveția pentru a fi alături de Regele Mihai şi pentru a se întâlni cu medicii care au grijă de rege, se arată într-un comunicat de presă al Casei Regale a României.

Starea gravă de sănătate a Regelui Mihai I a iscat un întreg scandal în familia Regală a României

Casa Regală a transmis, miercuri seară, printr-un comunicat de presă, că Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai I din partea fiicei Alteţei Sale Principesa Elena, a avut o tentativă de violare a domiciliului regelui Mihai I din Elveţia, unde fostul principe a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale. El a agresat fizic şi verbal trei persoane, una dintre ele având răni corporale. În final, fostul principe a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă. 

Citeşte şi Scandalul din Casa Regală ia amploare. Principesa Elena: Fiul meu a dat dovadă de dispreţ faţă de România

Fostul principe Nicolae a spus că nu înţelege „agresivitatea” Casei Regale de a face tot posibilul să îl împiedice să îşi vadă bunicul.

„Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar”, a scris, pe Facebook, fostul principe Nicolae.

În martie 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să se retragă din viaţa publică, în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României. Atunci Casa Regală a anunţat că Regele Mihai I a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.