Relu Fenechiu are un REGIM PREFERENŢIAL în puşcărie. Vezi de ce condiţii beneficiază fostul ministru

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul "Trans­formatorul", are parte de tratament special la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Angajaţii puşcăriei au renovat pentru el o cameră din sectorul destinat măsurilor preventive şi carantinei.

07 mart. 2014, 08:27
Relu Fenechiu are un REGIM PREFERENŢIAL în puşcărie. Vezi de ce condiţii beneficiază fostul ministru

Relu Fenechiu şi alţi trei condam­naţi din dosarul „Transformatorul” au parte de tratament special din partea repre­zen­tanţilor Penitenciarului de Maximă Si­guranţă din Iaşi, scrie ziaruldeiasi.ro. Astfel, fostul ministru, alături de fratele său Lucian Fene­chiu, Bogdan Damian şi Ion Mărghidan (fost director SISEE) sunt cazaţi într-un corp diferit de al celorlalţi deţinuţi care au acelaşi regim de executare cu al lor, într-o cameră renovată complet.

Teoretic, condamnaţii din dosarul menţionat mai sus trebuiau cazaţi în camere de 25-30 de persoane, într-un imobil cunoscut de angajaţii închisorii sub numele de „blocul vechi”, acolo unde condiţiile sunt destul de precare.

CITEŞTE ŞI Cum decurge viaţa de zi cu zi în puşcărie pentru Relu Fenechiu. Câţi bani poate cheltui

Repre­zentanţii Penitenciarului spun că Fenechiu ar fi solicitat să fie pus sub protecţie întrucât, din cauza funcţiei publice deţinute înainte de a fi condamnat, este o persoană cu „risc de vulnerabilitate„.

„Având în vedere faptul că deţinutul nominalizat de dumneavoastră în adresă, cât şi ceilalţi deţinuţi din camera de deţinere unde acesta este custodiat în prezent au solicitat în scris conducerii Penitenciarului Iaşi să li se acorde protecţia necesară, în virtutea funcţiilor publice deţinute anterior arestării, motiv pentru care cererile acestora au fost analizate de către o comisie care a stabilit includerea acestora în categoria persoanelor cu risc de vulnerabilitate, po­trivit reglementãrilor în vigoare. Plecând de la cele prezentate, la repartizarea pe secţii şi camere de deţinere, trebuie să se ţină seama şi de măsurile de siguranţă, de asigurare a ordinii şi disciplinei, de asigurarea unei pro­tecţii corespunzătoare, sens în care ac­tivităţile zilnice, cât şi cazarea se realizează separat, cu scopul de a preveni evenimen­tele negative”, au precizat reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Si­guranţă din Iaşi.