Renault a schimbat directorul general de la Dacia

Compania Renault a numit un nou director general pentru Dacia şi Renault România, în persoana lui Yves Caracatzanis, care îl înlocuieşte pe Nicolas Maure, iar schimbarea se va produce din 4 aprilie 2016, se arată într-un comunicat al Renault România.

15 mart. 2016, 11:34
Renault a schimbat directorul general de la Dacia

Yves Caracatzanis, în vârstă de 51 de ani, va fi subordonat lui Denis Le Vot, şeful operaţiunilor Renault pentru regiunea Eurasia, din care face parte şi România.

Născut în 1964, la Marsilia, Yves Caracatzanis este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris. Şi-a început îcariera în cadrul cabinetului de consultanţă Bossard Consultants, apoi la Hewlett Packard, iar în 1992 a vine la Renault ca şef de proiect pentru organizare logistică. 

Din 2013, Yves Caracatzanis a ocupat funcţia de director Industrial şi Supply Chain pentru regiunea Eurasia în cadrul aceleiaşi companii. 

Nicolas Maure, care din ianuarie 2014 este director general al Grupului Renault România şi preşedinte-director general al Automobile Dacia, va fi numit preşedinte al Avtovaz, cel mai mare producător auto rus.

Candidatura lui Maure a fost propusă de alianţa Renault-Nissan, care controlează Avtovaz împreună cu compania de stat Rostec.

Nicolas Maure este director general la Dacia Renault România din 2014. Grupul francez Renault a preluat compania Automobile Dacia în anul 1999 şi a relansat marca românească în 2004, cu gama Logan. Prin noile modele, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto low-cost din Europa. Vânzările totale sub marca Dacia au crescut cu 7,7% anul trecut, până la un număr record de 550.920 unităţi.