REŢETĂ delicioasă DE POST: Sarmale cu ciuperci

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar gospodinele încep să se pregătească pentru cele mai gustoase reţete. Deocamdată este, însă, post aşa că e nevoie de mâncăruri cu gust şi pentru aceasăt perioadă. Încearcă şi tu o reţetă delicioasă de sarmale de post cu ciuperci.

28 nov. 2015, 08:45
REŢETĂ delicioasă DE POST: Sarmale cu ciuperci

Cele mai delicioase reţete culinare în perioada sărbătorilor de iarnă sunt sarmalele. Dar nu trebuie să aştepţi până atunci ca să le savurezi. Pentru că e post, poţi să înlocuieşti carnea cu ciuperci pentru un gust aparte.

Ingredientele de care ai nevoie pentru reţeta de post cu sarmale şi ciuperci:

  • o varză mică
  • 500 grame ciuperci
  • o ceapă mare
  • 2 linguri de ulei
  • o lingură de oţet
  • 2 linguri de sos de roşii
  • 100 grame orez
  • sare, piper, boia

Mod de preparare:

Pentru început, se pune într-o oală mare la fiert, la foc potrivit, apă cu sare şi oţet. Varza fără cotor se pune în apă clocotită pentru a se desface frunzele. Apoi, se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt, se curăţă ciupercile, se spală şi se mărunţesc. Se căleşte ceapa în ulei, la foc mic, până capătă o nuanţă sticloasă. Se pune puţină boia şi se amestecă.

Într-un bol se pun ciupercile, orezul spălat şi scurs de apă, se condimentează cu sare, piper şi se amestecă. La final se pune şi ceapa călită după ce s-a răcit puţin. După ce s-au înmuiat frunzele de varză din oală, se scot pe o farfurie, să se răcească şi se taie cotorul frunzei, iar apoi se umple cu compoziţia din bol. Apoi sarmalele se rulează.

Frunzele mici de varză se taie şi se aşează pe fundul unei oale mari. Deasupra frunzelor tăiate se pun sarmalele, iar peste ele se pune restul de varză tăiată, sosul de roşii şi apă cât să le acopere şi se lasă la fiert, la foc mic. Este suficient ca după aproximativ 40 de minute să se scoată o sarma pentru a vedea dacă s-au fiert.

Citeşte şi Reţeta zilei. Sarmale fierte-n bostan, în gura sobei