Revista Time i-a desemnat pe SPĂRGĂTORII TĂCERII, în scandalul hărţuirii sexuale, personalitatea cea mai influentă a anului 2017

Time Magazine a desemnat miercuri valul de denunţări ale hărţuirii sexuale la care sunt supuse femeile, dar şi bărbaţii, declanşat de scandalul Weinstein, în Statele Unite, drept ”personalitatea” cea mai influentă a anului 2017, relatează Reuters.

06 dec. 2017, 15:15
Revista Time i-a desemnat pe SPĂRGĂTORII TĂCERII, în scandalul hărţuirii sexuale, personalitatea cea mai influentă a anului 2017

Sub titlul “Silence Breakers” (”spărgătorii tăcerii”), săptămânalul american aduce astfel un omagiu miilor de mărturii ale femeilor hărţuite, agresate sau violate, mărturii făcute pe reţele de socializare sub cuvântul-cheie “#MeToo” (şi eu) sau “#balancetonporc” în Franţa.

 ”Este schimbarea societală cea mai rapidă la care asistăm de decenii. Ea a început prin actele de curaj individuale ale unor sute de femei – dar şi câtorva bărbaţi – care şi-au făcut cunoscută provestea”, a declarat redactorul-şef al Time Edward Felsenthal pentru postul NBC.

Anul trecut revista Time l-a desemnat pe preşedintele american Donald Trump.

Preşedintele american Donald Trump se află pe poziţia a doua a acestui prestigios clasament, în faţa omologului său chinez Xi Jinping, a anunţat revista.