REZULTATE ADMITERE ACADEMIE POLITIE 2018 DUPĂ CONTESTAŢII: Când se anunţă rezultatele finale

Rezultate Finale Admitere Academia de Poliție 2018, după contestații. Emoții mari pentru aspiranții la o carieră în Poliție, după ce s-au afișat primele note.

21 aug. 2018, 08:49
REZULTATE ADMITERE ACADEMIE POLITIE 2018 DUPĂ CONTESTAŢII: Când se anunţă rezultatele finale

Rezultate Finale Admitere Academia de Poliție 2018. Candidații la Academia de Poliție și-au aflat luni notele, după susținerea examenelor de admitere. Ultima medie de intrare la specialitatea pompieri a fost 9.25, la jandarmi 8.00 iar la pregătirea pentru specializare de ofițeri de penitenciare… a trecut aproape toată lumea, cu 5.50! 

Rezultate admitere Academia de Poliție 2018

Au fost peste 2.400 de candidați admiși la Academia de Poliție, la prima departajare înainte de probele scrise. Sunt însă numai 885 de locuri pentru anul școlar 2018-2019 iar notele obținute sunt afișate luni și marți. 

Candidații nemulțumiți de notele obținute la admitere Academia de poliție 2018 au posibilitatea de a face contestații marți și miercuri, pe 21, respectiv 22 august. 

Rezultate Academia de Politie 2018. Contestațiile la examenul de admitere la Academia de Poliție 2018 se vor soluționa joi, 23 august. Prin urmare, notele finale vor fi afișate pe 23 august.

Rezultate Admitere Academia de Poliţie 2018. Candidaţii respinşi

Pentru candidaţii respinşi, listele se întocmesc în ordine alfabetică. Candidaţii pot depune contestaţii la Comisia de soluţionare a contestaţiilor, în termen de 24 de ore de la data şi ora afişării rezultatului.  

Se pot contesta doar eventualele erori materiale privind consemnarea notelor/mediilor de la examenele de absolvire luate în considerare sau cele privind stabilirea mediei de admitere.

Contestaţiile se întocmesc numai de către candidat, pe formulare tip, sub semnătura proprie a acestuia, şi se înregistrează în registrul special constituit.

Contestaţiile depuse de candidaţi sunt analizate de Comisia de soluţionare a contestaţiilor. Rezultatul analizei contestaţiei şi hotărârea adoptată sunt definitive şi se consemnează în procesulverbal, semnat de preşedintele Comisiei de Admitere pe Facultate şi membrii Comisiei de soluţionare a contestaţiilor.

Hotărârea cu privire la soluţionarea oricărei contestaţii va fi comunicată prin afişare la sediul Academiei, în termen de cel mult 48 de ore de la data depunerii acesteia, de către secretarul Comisiei de Admitere pe Facultate.

REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE 2018

Ultima medie de admitere la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” a fost 9.25, iar la facultăţile de Poliţie şi Poliţie de Frontieră ultima medie de admiterea a fost de 8.40. La polul opus, la Penitenciare, ultima medie de admitere a fost de 5.50, aici înscriindu-se 44 de candidaţi pentru 40 de locuri. Rezultatele sunt preliminare, înainte de depunerea şi soluţionarea contestaţiilor.

Potrivit reprezentanţilor Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, au fost 855 de locuri la concursul de admitere, dintre acestea 650 la buget şi 205 cu taxă. Cele 205 locuri cu taxă au fost împărţite astfel: 100 la Administraţie publică, 100 la Drept, Învăţământ la distanţă şi cinci la Arhivistică.

Facultatea de Pompieri a fost cea în care s-a intrat cel mai greu, aici ultima medie de admitere fiind de 9.25. Pentru facultăţile de Poliţie, respectiv Poliţie de Frontieră, ultima medie de admitere a fost de 8.40, iar la Jandarmi ultima medie a fost 8.00. La Penitenciare ultima medie a fost de 5.50, aici fiind înscrişi 44 de candidaţi pentru 40 de locuri.

De asemenea, la frecvenţă redusă au existat 50 de locuri împărţite pe trei specializări: Poliţie, Poliţie de Frontieră şi Jandarmi. Aici ultima medie a fost de 8.60 la Poliţia de Frontieră, 8.50 la Poliţie şi 8.40 la Jandarmi.

La admiterea de la Academia de Poliţie s-au înscris aproximativ 3.000 de candidaţi pe cele 650 de locuri de la buget, în timp ce pentru celelalte 205 locuri cu taxă continuă înscrierile şi în perioada următoare. 

Rezultatele la admiterea de la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” nu sunt definitive, cei nemulţumiţi de notele obţinute putând face contestaţie. Contestaţiile pot fi depuse până marţi, la ora 13.30.