REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: AFP şi Reuters îl consideră pe Ponta favorit cert

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Agentia britanică de ştiri REUTERS notează că premierul de stânga Victor Ponta este dat favorit cert ȋn turul doi al alegerilor prezidențiale ȋn fața contracandidatului său Klaus Iohannis.

13 nov. 2014, 10:59
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: AFP şi Reuters îl consideră pe Ponta favorit cert

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: „Ponta este de aşteptat să câştige lejer alegerile prezidenţiale pe 16 noiembrie, împotriva unui primar de etnie germană susţinut de două partide de centru-dreapta, şi se laudă cu un palmares de relaxare a austerităţii şi cu reducerea unor impozite în cei doi ani de guvernare”, a scris REUTERS, una dintre cele mai prestigioase agenţii de ştiri din Marea Britanie.

Victor Ponta și Klaus Iohannis s-au confruntat pentru a doua oară miercuri seara la un post TV de știri. Din nou candidatul PSD-UNPR-PC a ieșit câștigător din confruntarea cu candidatul ACL. Potrivit unui sondaj CSCI, 58% dintre persoanele chestionate care au urmărit emisiunea electorală de la postul TV consideră că Victor Ponta este câştigătorul dezbaterii, în timp ce 42% dintre respondenţi au menționat că mai convingător a fost Klaus Iohannis.

Aceeasi idee se regaseste si intr-o stire AFP. „Social-democratul roman de 42 de ani este creditat in sondaje cu o intentie de vot de 54% inaintea celui de al doilea tur de scrutin”, subliniaza un articol dat publicitatii azi de AFP.

Dezbaterea televizata dintre cei doi candidati a fost castigata net de actualul premier, fapt consemnat si de sondajele de opinie, se arata in articol. AFP subliniaza si ca Ponta a avut o prezenta energica, fata de stilul domol si artificial al contracandidatului sau, fapt care se pliaza pe asteptarile electoratului din tara; un politolog citat de jurnalistii de la AFP explica faptul ca desi romanii pretind ca vor dezbateri linistite, de fapt acestia isi doresc o batalie. Iar aceasta batalie a fost castigata in mod clar de candidatul PSD.